Müezzinoğlu: AK Parti milletin partisidir

Bakan Müezzinoğlu: "(Almanya'daki Türkler) Onlara oralarda sahip çıkmak ve yarınlarına güvenle bakabilmeleri adına önümüzdeki kısa sürede Almanya'da da hastanelerimiz olacak"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2015 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müezzinoğlu: AK Parti milletin partisidir

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Almanya'da yaşayan Türklere ilişkin, "Onlara oralarda sahip çıkmak ve yarınlarına güvenle bakabilmeleri adına önümüzdeki kısa sürede Almanya'da da hastanelerimiz olacak" dedi.

AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Müezzinoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, en büyük özelliklerinin millet, milletin partisi ve bu millet için hizmet etme anlayışı olduğunu söyledi.

Müezzinoğlu, kendilerine inanarak ve millete güvenerek yola çıktıklarını belirterek, partinin kuruluş deklarasyonunda yer alan üç temel cümle bulunduğunu anımsattı.

"AK Parti milletin partisidir dedik" ifadesini kullanan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"AK Parti'nin kurulduğu günden bugüne kadar milletin ortak değerlerini temsil etmek, ortak hayallerinin de hedeflerinin de öncülüğünü yapma gibi temel görevini, sorumluluğu üstlendik. Bunu 14 yıldır devam ettiriyoruz. 34,5'larda başladığımız iktidar yolculuğumuz, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 52'lere geldi. Şimdi hedefimiz yüzde 55'ler. İnşallah bu teşkilat da bu samimiyeti ve gayreti göstermeye devam ettiği sürece siyasi tarihimize yeni altın sayfalar ilave edecek ve yazmaya devam edeceğiz. İkinci cümle, 'Bu yola kendimize inanarak, milletimize güvenerek çıktık, sermaye ve medyaya, belirli güç odaklarına güvenerek çıkmadık.

Kurulduğumuz günden bugüne kadar, dünya kadar tuzağı, tezgahı, kapalı kapılar arkasındaki planları, senaryoları bozduysak, milletimize güvenimiz, kendimize inancımızla aşabildik. Bunlarla ilgili birçok hadise yaşadık. Her şeye rağmen milletle irtibatımız ve yolculuğumuz asla kesilmedi. Millet ne istiyorsa onu yaptık. Egemenlik kayıtsız, şartsız milletin, biz milletin ve egemenliğinin yanında olduk."

"Muhalefet partilerinin haritada yerlerini bilmeyecek alanlarda hastanelerimiz var"

Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Ağustos 2001'de "Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır" dediğini anımsatarak, Türkiye'de hiç kimsenin milli iradeye istediği gibi müdahale edemeyeceğini anlattı.

Siyasi istikrarın ekonomik istikrarı beraberinde getirdiğine işaret eden Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her yerde ve dünyanın her noktasında sağlıktaki başarılarımızla övünürken, yeni yeni hedefler koyarken, siyasi, ekonomik istikrar ve hedefler bu anlamda yürüyebilmektir. Bu yolculuk inşallah 7 Haziran'dan sonra çok daha farklı, dinamik boyutuyla yine bu millete umut ve güven olarak dönecek. Bugün Sağlık Bakanı olarak rahatlıkla şunu söyleyebiliyorum. Sudan'da, Nyala'da, muhalefet partilerinin haritada yerlerini bilmeyecek alanlarda hastanelerimiz var. Somali'de, Mogadişu'da, Pakistan'da, Muzaffargarh'da, şimdi de Kırgızistan'da hastaneler yapıyoruz."

"Almanya'da da hastanelerimiz olacak"

Eski yönetimlerin Almanya'ya milyonlarca insanı karın tokluğuna gönderdiğini anımsatan Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Oradaki insanımız 'ne oldu' diye bakmadı. Zaman zaman 'orada kültürel dejenerasyona uğruyorlar' dediler. O insanları oraya karın tokluğuna götüren zihniyet artık değişti. Onlara oralarda sahip çıkmak ve yarınlarına güvenle bakabilmeleri adına önümüzdeki kısa sürede Almanya'da da hastanelerimiz olacak. Oradaki soydaşlarımızın, vatandaşlarımızın rahatlık ve güvenle hizmet alacakları hastanelerimiz olacak. Rahmetli Erbakan Hocamız, 'Lafla peynir gemisi yürümez' derdi.

Bizim görevimiz millete hizmet etmek. Önümüzdeki dönemde köklü bir görevimiz kaldı. O da bu millete layık anayasayı yapmak. Bu millete yakışan anayasayı yapmak, tüm siyasilerin bu millete borcudur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber