Bakan Akdağ: İstediğiniz hastaneyi veririm

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2006 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de ciddi bir hekim açığı olduğunu belirterek, ?Türkiye'de hekim sayısını artırmak şart. Artırmazsak bunun acısını çocuklarımız çekecek? dedi. Akdağ, Çanakkale'de inşaatı tamamlanan ve Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesine devredilen Kepez Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini ziyaret etti. Buradaki incelemenin ardından Kepez Belediyesini ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Aydın'ı ziyaret eden Akdağ, daha sonra Kepez Sağlık Ocağı'nda ebe ve hemşirelerle görüştü. Akdağ, ÇOMÜ'yü ziyaretinde yaptığı açıklamada, sağlık hizmetlerinin son 3.5 yıl içinde büyük bir gelişme kaydettiğini, Türkiye'de, geçmişte sağlığı piyasalaştıranların ve buna çanak tutanların karşısına AK Parti reformlarının çıktığını belirtti. Türkiye'nin, Avrupa'da DSÖ'ye üye 52 ülkeden birisi olduğunu, ancak nüfusuyla kıyaslandığında ciddi bir hekim açığı bulunduğunu bildirdi. Akdağ, hekim açığının yıllarca devam etmesinin sebepleri olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: ?Birileri, ?Hekim fazla' dedi, 5 bin 500'lere ulaşan Tıp Fakültesi mezunu sayısı, 4 bin 300'lere geriledi. Nüfusu artan bir ülkeyiz. Toplumun sağlık bilinci artıyor. Bütün bunları yan yana getirdiğimizde, hekime olan ihtiyacımız ortaya çıkıyor.?

2 misline çıkarmalıyız

ÇOMÜ'nün Kepez Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini devralma girişiminin alkışlanacak bir davranış olduğunu ifade eden Akdağ, ?Buna destek vereceğiz. Binanın en kısa sürede bitirilmesi için elimden geleni yapacağım. İç donanımının yapılması açısından hizmet alımları yapılabilir. Hayırseverlerden destek alınabilir? dedi. Akdağ, Türkiye'de yüksek öğrenim gören insanlar arasında işsizlerin bulunduğuna dikkati çekerek, ancak gelecek 50 yıl için hekim sayısını 2 misline de çıkarsak, tıp fakültesi mezunları açısından işsizlik diye bir problem olmayacağını vurguladı. Türkiye'de hekim sayısının artırılmasının şart olduğunu anlatan Akdağ, ?Artırmazsak bunun acısını çocuklarımız çekecek. Tedbiri baştan almak lazım. Mevcut tıp fakültelerimiz, ?Öğrenci sayımı ikiye katlayacağım ama bana hastane verin' desin. Bu üniversitelere, istedikleri hastaneyi vereceğim? diye konuştu. Bakan Akdağ, AK Parti Hükümetinin uyguladığı yeni sağlık politikalarıyla ?paran yoksa öl' mantığını tarihe gömdüğünü söyledi. Gökçeada, Bozcaada ve diğer adalar için, 3 tane tam donanımlı ambulans bot siparişi verdiklerini, botların imalatının zaman alması sebebiyle hizmete giremediğini belirten Akdağ, botların, 112 sisteminin bir parçası olarak yakında hizmete gireceğini kaydetti. Akdağ, hava ambulans sistemini geliştirmek için çalışmalara başladıklarına işaret ederek, 2007'nin başında hava ambulans sistemini kurmuş olacaklarını bildirdi.

Sağlık ocakları kişiliğine kavuştu

Recep Akdağ, Çanakkale 4 Numaralı Köşdere Sağlık Ocağı'ndaki incelemeleri sırasında kendi dönemlerinde sağlık ocaklarının kişiliğine kavuştuğunu ifade etti. Bakan Akdağ, ?Bunu aile hekimliğiyle de taçlandıracağız. Bizim için sağlık ocakları hastanelerimizden önemli. Sağlık ocakları hem bugünkü haliyle hem yarın aile hekimliği hizmetinin yürütüldüğü zaman daha iyi olacak. Sağlık ocaklarında gerekli işlemi yaparsak vatandaşımızın, gebelerin, bebeklerin, yaşlıların sağlığını korumuş olacağız. Buralarda insanlarımızın sağlık eğitimini yapıyoruz. Daha iyileri olacak? dedi. Bakan Akdağ, Kepez beldesindeki bir kıraathaneye girerek vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber