Felçli diş hekimi özel sandalyede çalışıyor

Haber Giriş : 06 Ağustos 2006 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kar motoruyla kaza geçiren 37 yaşındaki ortodonti uzmanı Diş Hekimi Barış Ünlü'nün belden aşağısı felç oldu. Artık bağımlı yaşadığı tekerlekli sandalyesinde hastalarını tedavi ediyor.

DİŞ Hekimi Barış Ünlü, 2001 yılında yılbaşı tatili için arkadaşlarıyla Uludağ'a gitti. Yeni yıldan önceki gün, iki arkadaşı ve bir rehberle birlikte dağda gezintiye çıktı. Akşama doğru tipi başladı. Barış Ünlü, yoğun tipi nedeniyle arkadaşlarının döndükleri yönü göremedi ve yanlış yöne saptı. Motorla birlikte beş metrelik çukura düştü. Helikopterle Bursa'daki özel bir hastaneye kaldırıldı. Belden aşağısının felç olduğunu doktorlar söylemeden kendisi anlamıştı. Üç ay hastanede kaldı.

Artık o bir omurilik felçlisiydi ama çalışmaya ara vermedi. Günde 30'a yakın hastayla ilgilenen Ünlü, muayenede, İsviçre'den getirttiği, özel yapım tekerleli sandalyesini dik konuma getiriyor. Ama daha çok yardıma ihtiyacı olduğu için iki yerine altı asistanı var.

Barış Ünlü yakınlarının anlayışını hiç yadsımıyor. Ama bazı yerlerde gördüğü muamele onu çok üzüyor. Ne olursa olsun yine de adını vermek istemediği bir yüzme kulübünün "Kusura bakmayın havuzdaki görüntüyü bozuyorsunuz" diye kendisini reddetmesini aklından çıkaramıyor.

Barış Ünlü, kız arkadaşı Şebnem'in desteğini hiç azaltmadığını ve hayatındaki en anlamlı şeyin o olduğunu söylüyor. İki arkadaşın ilişkisi, kazadan hiç etkilenmemiş gibi sürüyor.

En Başarılı 10'da

1987'de Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olan Ünlü, Ortodonti Anabilimdalı'nda doktorasını yaptı. Ünlü, aynı zamanda Amerikan Ortodonti Derneği'nin üyesi. Her yıl 2 bin diş hekimine seminer veren Ünlü, 1997'de "Ortodontist" adlı kliniğini kurdu.

Ünlü, ayrıca dünyanın önde gelen liderlik ve girişimcilik organizasyonlarından biri olan Junior Chamber International Türkiye-Genç Girişimciler Derneği'nin bu yıl 12'ncisi düzenlenen Türkiye'nin En Başarılı 10 Genci Yarışması'na aday gösterildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber