Öğrencilere 'Puanın yetmiyor, eski okuluna dön' diyemeyiz

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Danıştay'ın TEOG Sistemi kapsamında puan üstünlüğüne göre liselere yapılan nakillerle ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermesini değerlendirdi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 06 Nisan 2015 09:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öğrencilere 'Puanın yetmiyor, eski okuluna dön' diyemeyiz

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Danıştay'ın Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında puan üstünlüğüne göre liselere yapılan nakillerle ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermesini, "Bazı zorunlu haller var. Çocuğun babası asker diyelim, ona 'Baban asker olmasaydı, tayin olmasaydı' diyecek halimiz yok. Bu durumdaki çocuklar için biz böyle bir uygulamayı yapıyorduk" sözleriyle değerlendirdi.

'SUİİSTİMALLER DOĞABİLİR'

Liselerde ara sınıflarda daha önce taban puana sahip olmayan öğrencinin naklinin yapılamadığını dile getiren Avcı, bu durumun ailesi tayin olan çocuklar için sorun yarattığını söyledi. Bu nedenle tedbir için ara sınıflara nakillerde taban puanı şartı aramadıklarını bildiren Avcı, şöyle devam etti: "Aynı okuldaki kontenjan için müracaat edenleri puan üstünlüğüne göre alma yöntemine başvurduk. Bu suiistimale müsait bir uygulama mıdır? Evet, müsaittir" dedi. 25 Mart'tan itibaren nakille gelmek isteyen çocuklarda artık taban puan şartını aradıklarını belirten Bakan Avcı, "Ama daha önce taban puanı şartı aranmadan yapılan nakillerde çocuklara 'Seni buraya aldık ama puanın yetmiyordu, eski okuluna döneceksin' diyemeyiz. Çünkü, bu bir müktesep haktır. Onlar, okullarına devam edecekler. Ama bundan sonra nakil yaptırmak isteyen öğrenciler gitmek istedikleri okulun taban puanına sahip değillerse o nakil yapılamayacak. Danıştay esastan aynı şekilde karar verirse önümüzdeki yıl nakiller taban puanı şartı ve müracaat edenlerin arasında puan üstünlüğüne göre yapılacak demektir. Buna uyacağız" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber