Savcı yasak aşkla suçlandı hâkim eşi savundu

Haber Giriş : 07 Ağustos 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merzifon'da bir polisin eşiyle birlikte olmakla suçlanan savcı kendisine komplo kurulduğunu iddia etti. Savcının hakim olan eşi de, polis memurunun karısına şiddet uyguladığını öne sürdü.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde, adliyede çalışan bir kadın memurla ilişkisi olduğu iddia edilen ve Ordu'nun Ünye ilçesine geçici görevle gönderilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Erbil, komplo kurbanı olduğunu söyledi. Savcı Erbil, "Ünye'ye geldikten sonra arkamdan iftira kampanyası başlatılmış. İddialardan hiçbiri doğru değil, benimle hesaplaşmak isteyenlerin çirkin oyunu. Bazı bürokratlardan kaynaklanıyor" dedi. Erbil'in Merzifon Kaymakamı Kamil Köten'e, eşinden boşanan polis L.'nin görev yerinin değiştirilmesi gerektiğini söylediği ve aralarında bu nedenle tartışma yaşandığı öne sürüldü. Savcı Erbil SABAH'a şöyle konuştu: "Polis arkadaş zaman zaman eşinin yanına gelip adliyenin çalışma huzurunu bozuyordu. Ben de bu durumu Emniyet Müdürü'ne şifahen iletmiştim." Erbil'in Merzifon ilçesinde görev yapan hâkim eşi de, "Eşimin sekreteri olan arkadaş evime gelip giderdi. Polis olan eşiyle aşırı geçimsizlikleri vardı. Eşinin psikolojik sorunları vardı. Eşi kendisine şiddet uyguluyordu. Bu nedenle şiddetli geçimsizlikten boşandılar" dedi.

"EŞİMDEN ASLA ŞÜPHE ETMEDİM"

Hâkim Erbil, eşinden asla şüphe etmediğini belirterek, "Polis arkadaş, uzun yıllar Tunceli'de terör şubesinde hizmet ettiği için psikolojisi yıpranmıştı. Bu belli oluyordu. Zaten bunu zaman zaman adliyeye gelip yansıtıyordu. Araştırma sona erdikten sonra bize bu iğrenç iftirayı atanlarla mahkeme önünde bu kez biz hesaplaşacağız" dedi. CHP Merzifon İlçe Başkanı Avukat Hasan Koparan da olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada Merzifon'da savcıya ihtiyaç duyulurken, başarılı çalışmalar yapan bir savcının geçici görevle başka bir yere görevlendirilmesine anlam veremediklerini belirtti. Erbil, Ünye'ye, yasak aşk yaşadığı iddia edilen adliye personeli G. Amasya Suluova'ya, kendisinden boşanan polis memuru L. ise Amasya'ya atanmıştı.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber