Partiler aday listelerini YSK'ya sunuyor

Seçime katılacak siyasi partiler, milletvekili aday listelerini YSK'ya vermeye başladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2015 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Partiler aday listelerini YSK'ya sunuyor

Seçime katılacak siyasi partiler aday listelerini, en geç saat 17.00'ye kadar YSK'ya verecek.

Bu kapsamda, YSK'ya aday listelerini ilk getiren parti Komünist Parti oldu.

Komünist Parti'nin hemen ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, YSK'ya gelerek, partisinin adaylarını içeren dosyaları sundu.

Bu arada, Halkın Kurtuluşu Partisi'nin aday listelerini YSK'ya 3 Nisan Cuma günü getirdiği öğrenildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan:
"Parti olarak seçimlere hazırız. Türkiye'de 7 Haziran, demokratik, olgun bir seçim yarışıyla sonuçlanıp bir iktidar değişikliğini müjdelemesini bekliyoruz"

CHP'nin bütün seçim çevrelerinde tam listeyle seçime gireceğini ifade eden Tezcan, listelerde arzu edilen oranda olmasa da önemli ölçüde kadın adayın bulunduğunu kaydetti.

Listelerinde 100'ün üzerinde kadın aday olduğunu dile getiren Tezcan, gelecek süreçlerde bunun daha fazla olmasını dilediklerini ifade etti. Tezcan, 3 büyük ilin arasında bulunduğu 14 ilin sıralarını kadın adaylara vererek, kadın adayları ön plana çıkarma kararlılığını gösterdiklerini söyledi.

Bülent Tezcan, "CHP olarak seçimlere hazırız. Türkiye'de 7 Haziran, demokratik, olgun bir seçim yarışıyla sonuçlanıp bir iktidar değişikliğini müjdelemesini bekliyoruz. Milletimize, memleketimize, ülkemize hayırlı olsun" diye konuştu.

Bazı illerdeki ilk sıralarda gösterilen adayları da paylaşan Tezcan, Ankara 1. Bölge 1. sırada Gülsüm Bilgehan, Ankara 2. Bölge 1. sırada Avukat Şenal Sarıhan, İzmir 1. Bölge 1. sırada Selin Sayek Böke, İzmir 2. Bölge 1. sırada Zeynep Altıok, İstanbul'da 3 bölgede de kadın adaylar olduğunu söyledi.

Tezcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ilk sırayı kontenjan adayına verdiği için İzmir 2. Bölge 2. sıradan aday olduğunu aktardı.

Şu ana kadar sırasıyla YSK'ya aday listesini sunan partiler şunlar:

Halkın Kurtuluşu Partisi, Komünist Parti, CHP, Hak ve Adalet Partisi, DSP, DYP, Hak ve Özgürlükler Partisi, Millet Partisi, Demokrat Parti, Liberal Demokrat Parti, Büyük Birlik Partisi, HDP, AK Parti, MHP, Vatan Partisi, Anadolu Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Merkez Parti, Saadet Partisi.

34 ilde Ak Parti aday listesi CHP'de listeler tamam; Tek bir yer dışında MHP'nin sürprizi çatı aday İhsanoğlu Altan Tan'a yine Diyarbakır önerildi Davutoğlu A takımını ve parti grubunun yarısını koruyacak HDP'nin kesinleşmiş aday listesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber