Okul için kadınlara doğum primi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2006 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Artvin'in Şavşat ilçesi Pınarlı köyü Muhtarı Cahit Durak, köydeki tek ilköğretim okulunun öğrenci azlığından kapanmaması için kurnazca bir yola başvuruyor.

Artvin'in Şavşat ilçesi Pınarlı köyü Muhtarı Cahit Durak, köydeki tek ilköğretim okulunun öğrenci azlığından kapanmaması için doğum yapan kadınlara Cumhuriyet altını hediye ediyor. Cahit Durak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinde bulunan 4 okuldan 3'ünün, göç nedeniyle öğrenci azlığından dolayı kapatıldığını, kalan tek okul olan Pınarlı İlköğretim Okulunda da öğrenci sayısının gittikçe azaldığını söyledi. Pınarlı İlköğretim Okulunda 100 civarında öğrencinin öğrenim gördüğünü belirten Durak, şöyle konuştu:

''Pınarlı İlköğretim Okulunda 6-7 yıl önce 300 civarında öğrenci vardı. Öğrenci sayısı her yıl düşerek 100'e kadar indi. Okulumuzdaki öğrenci sayısı daha da düşerse, o da öteki okullar gibi kapatılacak. Köyümüzdeki 4 ilköğretim okuldan 3'ü, öğrenci azlığından dolayı kapandı. Kalan tek ilköğretim okulumuzun da kapanmaması için böyle bir kampanya başlattım. Şu ana kadar 3 anneyi Cumhuriyet altınıyla ödüllendirdim. Okulumuzun diğerleri gibi kapanmasını istemiyoruz. Baba adayları da bize destek veriyor. Okulumuz kapanırsa köy bitti demektir. Kampanyanın başarılı olacağına inanıyorum.'' Muhtar Durak, köyden kente göçü durdurmak için köylerdeki okulları açık tutmak gerektiğini, köydeki okullarda çocuğunu iyi eğitebileceğini düşünen birçok vatandaşın kentlere göç etmek istemeyeceğini savundu.

KÖYLÜLER DE KAMPANYAYA DESTEK VERİYOR

Pınarlı Köyünden Hatice Altun da, muhtar Durak'ın başlattığı kampanyaya kendisi başta olmak üzere tüm köylülerin destek verdiğini söyledi. Altun, ''Köydeki okulumuzun kapanmaması için gençlerimize, kızlarımıza, gelinlerimize, akrabalarımıza çocuk yapmaları konusunda tavsiyelerde bulunuyoruz. Benim 3 çocuğum var. Onlardan da 4 torunum var. Onları yine çocuk yapmaları için teşvik ediyorum'' diye konuştu.

İlker Çelik ise, bizzat çocuk sayısını artırarak bu kampanyaya katılmayı düşündüğünü ifade ederek, tüm hemşehrilerini kampanyaya destek vermeye çağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber