Türkiye'nin 51.partisi TMHP kuruldu

Haber Giriş : 07 Ağustos 2006 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Müdafai Hukuk Partisi'nin kuruluş dilekçesi, eski vekili ve vali Mahmut Yılbaş tarafından İçişleri Bakanlığı'na verildi. İşte yeni partinin hedefi ve kuruluş amacı.

DYP ve DTP'den milletvekilliği yapan Mahmut Yılbaş, partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Sami Bulut'a verdi. Türk siyasi hayatına 51. parti olarak girdiklerini ifade eden Yılbaş, vatandaşların, ''Bu kadar siyasi parti varken yeni bir partiye neden ihtiyaç olduğunu merak ettiğine'' işaret ederek, mevcut partilerin Türkiye'nin sorunlarını çözmede yetersiz kaldığını ve seçmenin yeni arayışlar içinde olduğunu ifade etti.

Türk seçmeninin 3'te 1'inin bugünkü mevcut siyasi partilerle bağdaşmadığını iddia eden Yılbaş, siyasi partilerin ülkenin sorunlarına çözüm bulmada teslimiyetçi bir politika izledikleri için Türk halkının o partilire küskün olduğunu savundu. Yılbaş, kendilerinin parti olarak vatandaşın devletle ve siyasetle barışmasını sağlamak düşüncesinde olduklarını ileri sürdü.

Yılbaş, çalışanların, işçilerin, çiftçilerin ve iş dünyasının çıkarlarını kollayacaklarını belirterek, ''Ulusal konularda ise ulus olduğumuz bilincini her aşamada ön planda tutacağız'' dedi.

Kıbrıs meselinde Türkiye'nin çıkarlarına öncelik vereceklerini anlatan Yılbaş, Avrupa Birliği, konusunda ise teslimiyetçi politikaların peşinde gitmeyeceklerini kaydetti.

Partinin kurucuları arasında, eski valilerden Kutlay Ökten, Ankara Üniversitesi eski rektörlerinden Ünal Akbay, eski Mülki İdare Amirlerinden Şener Can ve Ankara Barosu avukatlarından Gülden Türegün de bulunuyor.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber