Muhtarlar seçilmiş siyasiler ölçüsünde yetki istiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2006 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal, siyasiler gibi kendilerinin de seçilerek göreve geldiğini ifade ederek, siyasiler gibi birtakım yaptırımlar istediklerini söyledi.

Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal, beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Gürbüz Kılıç, Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas ve bazı muhtarlarla birlikte Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni ziyaret etti. Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcısı Sinan Çetinbakış ve çok sayıda gazetecinin de katıldığı toplantıda konuşan Ramazan Özünal, "Biz basın camiasıyla bir et-tırnağız. Basın camiasıyla muhtarlar camiasının sorunları eş değerde gibidir. Özlük haklarımız tam yerinde değil, Muhtarlarımızın ödenekleri tam yerinde değil, yasal yönden tam dolanılmış değildir" dedi.

Zonguldak'a yeterince hizmet gelmediğini iddia eden Özünal, "Zonguldak bizim için çok önemlidir. Her ne kadar yaptırım gücümüz yok ise dahi bizim bir yerde 'şunu yapın', 'şuranın şöyle noksanı var' diyecek gücümüz vardır. Hep birlikte bu işin üstesinden geleceğiz, noksanlarımız varsa telafi edeceğiz. Halkımıza daha iyi çağdaş hizmet vermemiz yönünde birbirlerimizi tamamlayacağız inancıyla hizmetlerimize devam edeceğiz. Bizim gözümüzde Zonguldak'ın apayrı bir yeri var. Burası genelde maden işçisiyle yoğun olan bir il. Buranın her halde yerleşim konusunda bir sıkıntısı var. Sanırım bu konuda belediye başkanı biraz yorulacak. İmar ve yapılaşma konusunda yenilik isteyen bir il. Hükümetlerin buraya bakış açısı iyi olması lazım. Yollara ve alt yapılara baktığımız zaman, buradaki insanların durumlarına baktığınız vakit birazcık ihmal edilmiş olarak gördüm ben. Burası aslında, emek veren, mücadele eden insanların yaşadığı bir yer, karaelmasıyla yaşayan bir il. Burada yaşayan insanlarımıza günün şartlarında çağdaş hizmetler verilmesi yönünde girişimlerde bulunulması lazım. Biz de zaman ve zemin bulduğumuz zaman buranın daha güzel bir kent haline gelmesi yönünde, burada yaşayan halkımızın daha çağdaş hizmet alma yönünde bir katkımız olabilirse bundan da büyük memnuniyet duyacağız. Amacımız 53 bin muhtarı federasyon çatısı altında birleştirmek olacaktır. Hiçbir siyasi iktidar, bizim güçlenmemizi istemez. Ama artık sırtımızın sıvazlanmasını istemiyoruz. Bizde diğer seçilmişler gibi bir takım yaptırım hakları istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Şerafettin Nas, Ramazan Özünal'a şükran plaketi sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber