'Demokratik bir genelkurmay başkanı istemiyorum abi. Benim askerim kodu mu oturtacak"

Haber Giriş : 08 Ağustos 2006 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şansal Büyüka ile birlikte Lig TV'deki "Maraton" adlı programda futbol maçlarını yorumlayan ve zaman zaman farklı konulara ilişkin yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Erman Toroğlu, bu kez canlı yayında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ü "demokrat" olduğu gerekçesiyle eleştirdi. Özkök'ün görevinin sona erdiğini anımsatan Toroğlu, "Ama ben çok demokratik bir Genelkurmay Başkanı istemiyorum abi. Benim askerim kodu mu oturtacak, vurdu mu oturtacak" dedi.
Pazar gecesi yayımlanan Maraton programında Ankaraspor - Galatasaray karşılaşmasından önce Ankara'da yapılan ve büyük çoğunluğu gazilerden oluşan Ampute Milli Takımı'nın maç görüntüleri ekrana taşındı.

Büyüka, terör örgütüne karşı savaşırken kolunu ve bacağını yitiren gazilerin önünde saygıyla eğildiğini söyledikten sonra sözü alan Toroğlu, "Ben futbol dışında bazı konularda konuşmak istiyorum" dedi.

Büyüka, "Tehlikeli mi konuşacaksın, tehlikesiz mi hocam?" sorusunu yöneltti. Toroğlu da, "Ne kadar tehlikeli, ne kadar tehlikesiz bilmiyorum ama konuşacağım" dedikten sonra sert bir ifadeyle şunları söyledi:

'Asker isterim abi'

"Hep top konuşacak değiliz ya. Çok spekülasyonlar yapıldı, şu oldu, bu oldu. Ama Genelkurmay Başkanı değişti, sevgili Büyükanıt Paşa oldu. Ben Erman Toroğlu olarak değil bir Türk vatandaşı olarak konuşuyorum ve şunu istiyorum. Ben, Genelkurmay Başkanı'nı asker isterim abi. Askerin manası bende farklıdır. Sayın Hilmi Özkök Paşa ayrıldı, onun için diyorlar ki, çok demokratik, çok beyefendi, çok efendi. Tamam öyle olsun. Ama ben çok demokratik bir Genelkurmay Başkanı istemiyorum abi."

'Yumruğunu masaya vuracak'

Çok demokratik, çok kibar bir dışişleri bakanı ya da başbakan isteyebileceğini ifade eden Toroğlu, şöyle devam etti: "Siyasiysen, çok anlayışlı, çok demokratik, çok esnek olabilirsin. Ama benim genelkurmay başkanım yumruğunu masaya vuracak abi. Ben asker genelkurmay başkanı istiyorum, çok anlayışlı, çok beyefendi, çok demokratik genelkurmay başkanı istemiyorum abi. Bilmiyorum mesaji verebiliyor muyum?
Ben bu çocukları seyretmeyeceğim abi. Öyle sivil toplum örgütleri, yok çok içeri girdin, çok dışarı çıktın...
Ben girerim abi, ben çıkarım abi. Ben askerim abi. Sokaktaki insan da asker gibi adam istiyor abi. Yumruğunu koyacak, 'Ben bunu yapıyorum lan' diyecek asker istiyor."

'Demokratikmiş, hadi yaa...'

Büyüka'nın "Peki hocam" diyerek sakinleştirmeye çalıştığı Toroğlu, yüksek sesle sürdürdüğü sözlerini şöyle noktaladı: "Benim askerim yumuşak inişe geçmeyecek. Benim askerim kodu mu oturtacak, vurdu mu oturtacak. Sonra görüyorum, 'Vatan sağolsun, millet sağolsun...' Adamın gencecik çocuğu gidiyor. Bir tanesinin çocuğu gitse ne olur be? Vatan sağolsun da, çocuklar burada işte. Bunlar yarı ölü.
Bunların hayalleri de ölüyor. Yok, demokratikmiş genelkurmay başkanı! Hadi yaa! Demokratik olmasın abi genelkurmay başkanı, kusura bakmayın. Herhalde anlattım anlatabileceğimi, bir kademe daha gidersem olmayacak."
Bunun üzerine Büyüka, "Yok hocam. Allah aşkına" dedikten sonra Toroğlu'nun sakinleşmesi için araya önceden hazırlanan bir VTR girdi. Ardından program normal akışında devam etti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber