Her şehirde afetlerde enkaza yönelik profesyonel müdahalede bulunacak medikal ekipler kurulacak.

Haber Giriş : 23 Şubat 2004 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her şehirde afetlerde enkaza yönelik profesyonel müdahalede bulunacak  medikal ekipler kurulacak.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin, "Afetlerde Sağlık Organizasyonu Projesi"ni hazırlıyor. Proje, başta deprem olmak üzere yaşanabilecek olası afetlerde iyi eğitilmiş ve ihtiyaca uygun olarak donatılmış gönüllü ekipler aracılığıyla en kısa sürede enkaza yönelik medikal kurtarma hizmetlerinin sunulması, en hızlı ve güvenli şekilde yaralı naklinin sağlanması, nakil sonrasında acil tedavi ünitelerinin ve hizmetinin temini ve tüm işler için gerekli profesyonel yönetim organizasyonunun oluşturulması yoluyla afetlerde ölüm ve sakatlıkların kabul edilebilir sınırlara çekilmesini amaçlıyor.

Proje kapsamında, uluslararası standartlara uygun Sağlık Bakanlığı'nın kontrolünde oluşturulacak "medikal ekipler" Türkiye'de ve yurtdışında oluşan afetlerde hizmet sunabilecek.

Afetler sonrası olay yerinde ve hastanedeki sağlık hizmetleri ile ambulans giriş çıkışında "kötü zincir"in oluşmasını engellemek için önceden "Olağanüstü Durum Planlaması" yapılacak ve bu plan karşısında medikal tim ve ekiplerin oluşturulması, eğitimi ve standart donanımı sağlanacak.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber