Operasyonda şu ana kadar 22 kişi gözaltına alındı

İstanbul merkezli çok sayıda ilde ''paralel yapı''ya yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin sayısı 22'ye yükseldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2015 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Operasyonda şu ana kadar 22 kişi gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, hakkında gözaltı kararı bulunan 29 polisten 22'si yakalandı.

Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın arasında bulunduğu 7 kişinin de yakalanması için çalışma yürütülüyor.

Yakalandığı illerden İstanbul'a getirilen şüphelilerin işlemleri ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesindeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde devam ediyor.

Şüpheliler hakkında, ''Casusluk, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek, sistemi engellemek veya bozmak, verileri yok etmek veya değiştirmek, bilişim sistemine girmek, suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek, suç uydurmak, resmi belgede sahtecilik, kişisel verileri kaydetmek, görevi kötüye kullanmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından işlem yapılacağı bildirildi.

İstanbul merkezli olarak ''paralel yapı''ya yönelik aralarında Diyarbakır, Şırnak, Van, Bitlis, Çanakkale, Tunceli, Hakkari, Siirt, Kars ve Sivas'ın da bulunduğu bazı illerde operasyon düzenlenmiş, eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ile üçü 3. sınıf, ikisi de 4. sınıf emniyet müdürü olmak üzere 15 emniyet mensubu gözaltına alınmıştı.

Operasyonlarda Bitlis'te 2 komiser, Diyarbakır'da 1 komiser yardımcısı ve 1 polis memuru, Şanlıurfa'da ise 1 başkomiser ile 4 polis memuru gözaltına alınarak İstanbul'a gönderilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber