'Polisiz' diyerek gasp yapan 6 kişi yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2006 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendilerini polis gibi tanıtarak gasp yaptıkları iddia edilen 6 kişi, Mamak'ta gözaltına alındı.

Mamak çöplüğü civarında otomobille dolaşan 5 kişi, Mamak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından şüphe üzerine durduruldu. Araçta yapılan aramada bir tabanca ile polis frekansına ayarlanmış bir adet telsiz ele geçirildi.

Gözaltına alınan Saim T., Ümit T., Mahmut G., Alper Y ve Sezer Y.'nin emniyetteki ifadelerinde telsiz ve silahları Hicret K.'dan aldıklarını söylemeleri üzerine, adresi tespit edilen söz konusu kişinin evine baskın düzenlendi. Bir süre direnen Hicret K., polisin ısrarı üzerine kapıyı açtı.

Hicret K. gözaltına alınırken, evde yapılan aramada 1 14'lü, 1 kurusıkı ve 1 havalı olmak üzere 3 tabanca ile polis frekansları yüklü 4 telsiz ele geçirildi. Emniyetteki sorgusunda kendisini amatör

telsizci olarak tanıtan Hicret K., silahları kendisinin verdiği iddiasını ise kabul etmediği öğrenildi. Emniyet yetkilileri, bazı kişilerin aynı bölgede kendilerini polis gibi tanıtarak vatandaşların arabalarını çaldığını belirterek, arabası çalınan 2 vatandaşın da tatilde olduğu için gözaltına alınan zanlıları teşhis edemediğini, söz konusu kişilerin ateşli silahlar ve telsiz kanununa muhalefetten adliyeye sevk edileceğini bildirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber