Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı, TİKKO ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2006 22:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, yasadışı terör örgütü TİKKO ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, yasadışı TİKKO terör örgütüyle bağlantısı olduğu gerekçesiyle İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce gözaltına alındı. Polisteki ifadesi tamamlanan Şanlı, akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Şanlı, çıkarıldığı mahkemece "terör örgütü üyesi olmak" ve "anayasal düzeni zorla değiştirmeye kalkışmak" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öğretmen olan Ali Paşa Şanlı'nın 20 yıl önce Malatya'da terör örgütü TİKKO'nun bir eylemine katıldığı ve bu nedenle arandığı ileri sürüldü. Şanlı, Eskişehir'de düzenlenen bir çok protesto ve mitinglerde ise eylemcileri yönlendirmesiyle dikkat çekiyordu.

Şanlı, adliye çıkışında, "1987 yılından beri aranıyorum. Adresim tespit edilemiyormuş. Şu an tutuklanıyorum." diye konuştu.

Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi Mali Sekreteri Sadullah Poyraz da, "Şanlı'nın 20 yıl önce bir davada adı geçmiş. 10 yıldır bulunamıyormuş. Oysa 20 yıldır Eskişehir'de öğretmenlik yapıyor. Ayrıca sendika şube başkanı olarak da görev yapıyor. Adresinin sabit olduğunu belgeleyeceğiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber