'Evin Hesap Uzmanı Kadın' projesi

SGK Başkanı İlhan: - "Yerel ve Türkiye genelinde 18-35 yaş arasında işe giriş yapmış kadınların sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirilmesini amaçlıyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2015 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Evin Hesap Uzmanı Kadın' projesi

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, "Evin Hesap Uzmanı Kadın" projesiyle, kadınların işgücüne katılımını artırmayı, sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirmeyi ve farkındalıklarını artırmayı amaçladıklarını söyledi.

SGK, MasterCard ve TurkishWIN işbirliğinde gerçekleştirilen "Evin Hesap Uzmanı Kadın" projesinin tanıtımı, Wyndham Çukurambar Hotel'de yapıldı.

İlhan, burada yaptığı açıklamada, kadınların işgücü piyasasına katılımının ABD'de yüzde 76, Japonya'da yüzde 65, OECD ülkelerinde yüzde 62, Türkiye'de ise yüzde 30 olduğunu belirtti.

"Ülkemizde kat etmemiz gereken önemli mesafeler var" diyen İlhan, kadın istihdamında ilk hedefin yüzde 40'lar olduğunu söyledi.

İlhan, "projeyle yerel ve Türkiye genelinde 18-35 yaş arasında işe giriş yapmış kadınların sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirilmesini amaçladıklarını" bildirdi.

Proje kapsamında 10 pilot ilde, 2,5 ay farkındalık ve finansal okur-yazarlık eğitimlerinin verileceğini belirten İlhan, kadınların hem aile hem ülke ekonomisine katkılarının önemli olduğunu vurguladı.

- Kadınlar 3 kat fazla paylaşıyor

MasterCard Türkiye Müdürü Yasemin Bedir, sürdürülebilir ekonomik gelişim için kadınların potansiyelin açığa çıkarılmasının zorunluluk olduğunu, finansal okur yazarlığın kadınlar arayıcıyla toplumun farklı kesimlerine nüfuz etmesini beklediklerini belirtti.

TurkishWIN Kurucusu Melek Pulatkonak da kadınların birbirine ilham ve güç vermesi için "o yaparsa ben de yaparım" dedirten kadın hikayelerini kitlelerle buluşturduklarını anlattı.

Kadınların bazen lider, bazense fedakar anne rolüyle fark yarattıklarını söyleyen Pulatkonak, kadınların erkeklere oranla deneyimlerini 3 kat fazla paylaştıkları için proje sayesinde eğitim alan kadınların öğrendiklerini hem aileleri hem de arkadaşlarıyla daha fazla paylaşacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber