Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Sıcaklıkların iç ve kuzeydoğu kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Nisan 2015 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bursa'nın doğusu, Bilecik, Ordu, Muş, Bitlis, Adıyaman ve Diyarbakır'ın kuzeyinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum'un kuzeyi, Erzincan, Tunceli, Kars, Ardahan ve Sivas'ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve kuzeydoğu kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, iç bölgelerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğleden sonra Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum'un kuzeyi, Erzincan, Tunceli, Kars, Ardahan ve Sivas'ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber