Eğitim-Sen'den 'tercih yapmama ve dava açma' çağrısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2006 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, görev yerlerinde 5 yılını doldurduğu için yer değiştirmeye zorlanan okul müdürlerini tercih yapmamaya ve dava açmaya çağırdı.

Dinçer, TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, müdür atamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığının İstanbul için 351 okul müdürlüğünü boş olarak açıkladığını, ancak İstanbul Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu sayıyı 136'ya indirerek 215 okulu gizlediğini savunan Dinçer, "Yapılan yönetmelik değişikliği ile İstanbul'da 600'e yakın okul müdürü zorunlu yer değiştirme uygulamasıyla karşı karşıya. Türkiye genelinde rotasyona tabi tutulan müdür sayısı ise 6 bin" dedi.

Dinçer, Danıştayın benzer bir yönetmeliğin uygulamasını daha önce durdurduğunu, bu nedenle de atamaların gerçekleştirilemediğini anlatarak, yeni yönetmeliğe karşı açılacak davalarda da benzer bir durumun yaşanacağını ifade etti.

Dinçer, yönetmelik ile 5 yılını dolduran okul müdürlerinden 3 tercih yapmalarının istendiğini, Anadolu ve Fen Liseleri ile vekaletle yürütülen pek çok okulun bu listenin dışında kaldığını belirterek, "Sizler tercih yapmayın, bırakın onlar sizlerin tayinini bildikleri gibi yapsın. O zaman Danıştaya dava açarsınız ve görevinize dönme şansınız olur" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber