Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Sıcaklıklar, Güney, iç ve batı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Nisan 2015 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin büyük bir bölümünde beklenen yağışların; Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Artvin, Bayburt, Bingöl, Muş, Osmaniye, Adana'nın doğu ilçeleri (Ceyhan, İmamoğlu ve Kozan), Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri (Andırın ve Göksun) ve Hatay'ın Erzin ilçesi ile Diyarbakır ve Batman'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile zamanla Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Güney, iç ve batı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve batı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile gece saatlerinde Sinop ve Samsun kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Artvin, Bayburt, Bingöl, Muş, Osmaniye, Adana'nın doğu ilçeleri (Ceyhan, İmamoğlu ve Kozan), Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri (Andırın ve Göksun) ve Hatay'ın Erzin ilçesi ile Diyarbakır ve Batman'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile gece saatlerinde Sinop ve Samsun kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (hava kalitesinde azalma, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber