Bakan Akdağ: Sağlıkta ayrım bitti

Haber Giriş : 10 Ağustos 2006 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, iktidara geldikleri günden bu yana sağlık alanında birçok yeniliğe imza attıklarını ifade etti. Muğla'da çeşitli incemelerde bulunan Bakan Akdağ, Vali Temel Koçaklar'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Akdağ, bakanlık olarak Meclisin çalışmalarına ara vermesinden sonra illerde yaptıkları değerlendirme çalışmalarına bu yıl da devam ettiklerini anlattı. Bakan Akdağ, bu toplantılarda problemlerin daha yakından görüldüğünü ve çözümünün kısa sürede gerçekleştirildiğini söyledi.

Sağlık alanında birçok yenilik yaptıklarını kaydeden Bakan Akdağ, ?Geçtiğimiz 3.5-4 yıl içerisinde ülkemiz sağlık konusunda hakikaten büyük bir değişim yaşadı. Başbakanımızın talimatı ile ortaya

koyduğumuz sağlıkta dönüşüm programı ile yıllardır konuşulan ama gerçekleştirilemeyen birçok dönüşüm gerçekleştirildi? dedi. Yeni uygulamaların da hayata geçirildiğini vurgulayan Akdağ, ?Artık ülkemizde insanımız ?sen işçisin, işçi emeklisisin, yeşil kartlısın, şu hastaneye giremezsin, burada kalamazsın, eczaneden ilacını alamazsın' gibi ayrımlardan kurtulmuş oldu. 2007 yılından itibaren de yaptığımız bir kanun ile sosyal güvenlik kurumları tamamen aynı çatı altında toplanmış olacak. Göreve geldiğimizde Muğla'da tam zamanlı çalışan uzman hekimlerinin oranı yüzde 3 iken bizim geliştirdiğimiz performansa dayalı ek ödemeler ile bu oran yüzde 45'e çıktı. Yüzde 70'lerde olan aşılama çalışmaları yüzde 95'lere ulaştı. 112 Acil İstasyon sayısı 13'ten 18'e çıktı? dedi.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber