37 yıl aradan sonra Vali gördüler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2006 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümüşhane merkeze 70 kilometre uzaktaki Akocak köyü 1969'dan sonra ilk kez Vali gördü.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Pir ve Özel İdare Müdürü Bayram Akçay ile köy gezilerini sürdüren Vali Veysel Dalmaz, merkeze 70 kilometre uzakta Yağmurdere grup yolu güzergahındaki köylerde incelemelerde bulundu.

Akocak köyünü de ziyaret eden Vali Dalmaz, muhtar Mustafa Taşdelen'den köyle ilgili bilgi aldı.

Taşdelen, köylerine en son 1969 yılında vali geldiğini belirterek ''1969 yılında köyümüzde araba yolu yoktu. Yapımı tamamlanan okulumuzu hizmete açmak için dönemin valisi İbrahim Etem Aykut, at sırtında köyümüze gelmişti. Aradan 37 yıl geçti. Köye gelen ikinci vali sizsiniz. Geçen bu sürede okulumuza bir çivi çakılmadı. Köyümüzün yolu yapıldı ama yayla yolu yapılmayan bölgedeki tek köy biz kaldık'' diye konuştu.

Köye 37 yıl aradan sonra gelen ikinci vali olduğunu öğrenince şaşıran Vali Dalmaz, ''gidilmemiş köy bırakmayacağım'' dedi.

YOL YAPILDI, AMA OKULDA EĞİTİM TEK ODADA KALDI

Beraberindekilerle Akocak Köyü İlköğretim Okulunda incelemelerde bulunan Vali Dalmaz, 1969 yılında açılan okulda 35 öğrencinin birleştirilmiş sınıf olarak tek odada öğrenim gördüğünü öğrenince, ''okulumuza yeni öğretim yılına kadar ikinci bir sınıf açarak, 1, 2 ve 3'üncü sınıf öğrencilerinin bir sınıfta, 4 ve 5'inci sınıf öğrencilerinin ise ayrı bir sınıfta öğrenim görmelerini sağlayacağız. Okulumuzun ve öğretmen lojmanının tamiratını yaptırarak yeni öğretim yılına kadar hazır hale getireceğiz'' diye konuştu.

Vali Dalmaz, devlet-vatandaş işbirliğinin önemine değinerek devlet olarak bu çalışmaları yaparken köylülerin de gerekli katkıyı sağlamalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber