Bize makarnacı diyenler şimdi boş keseden dağıtıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23. MÜSİAD toplantısında konuştu. Konuşmasından satır başları;
- Ortaya çılan zenginlikten tüm milletimizin faydalanmasını sağladık. 2002 yılında asgari ücret 184 liraydı oysa bu rakam Ocak ayında 849 lira oldu.
SGK'NIN BAŞINDAKİ BOL KESEDEN ATIYOR
- Hatırlayın SGK'nın başında o zamanlar kim vardı? Şimdi bol keseden atıyor.
- Şu anda bir panayır yeri açıldı. Bir verecekse beş vereceğim diyenler var geçmişte böyle değildi.
- Benim cumhurun başkanı olarak gördüklerimi söyleme görevim var.
- Benim tarafsızlığım bunları söylememi gerektirir. Ortada bir cinayet var. Bunu söylemeliyim.
- Türkiye yılda en az 6-7 büyüme sağlayacak potansiyele sahiptir.
- Bu ülke sermayenin yönettiği bir ülke olmayacak. Bu ülke milli egemenliğin hakim olduğu bir ülke olacak.
- 17-25 Aralık darbe girişimini paralellerle birlikte yürüttüler. Muz cumhuriyetlerindeki pazarlıkların kayıtları elimizde.
- Gezi olaylarında faiz lobilerine nasıl çalışıldığı hep anlattık. Faiz lobileri şuan o malum kurumların içinde var mı var. Bunlara hizmet edenler kim olursa olsun ben onlara iyi gözle bakmıyorum.
- Hangi mantıkla faizi arttıralım diye bu işin peşinden koşuyorlar. Faiz hiçbir zaman benim ülkemin yararına olmamıştır, olmayacaktır. ABD bu işi bilmiyor mu? Bu ülkede yatırım olur mu ben soruyorum size?
- DAVOS'a son gidişimde hani malum bir IMF başkanı vardı ya onunla bir görüşmemiz oldu. "Bize mali destek verecekseniz verin ülkemizi yönetmesini biz biliriz" dedim. Bu sözler onların işlerine gelmedi.
- Gezi olaylarını ve 17-25 Aralık darbe girişimini kutsayanlar katiline aşık kurbanlar gibidir.
- Gezi olaylarının dışarıda da bağlantıları var.
- Demir Bank ve Tariş Bank'ta bu kurumun başkanının dosyası kabarıktır. El ele dolaşan her maşa gibi bunları da bir kenara atacaklar.
- Türkiye'yi ne yaparlarsa yapsınlar 2023 hedeflerinden alıkoyamayacaklar.
- Muhalefet partileri millete ne vaat ediyor. Baktığımda hiç iç açıcı değil.
- Ben tüm partilere eşit mesafedeyim ama buraya da gökten zembille inmedim.
BİZE MAKARNACI DİYENLER BOŞ KESEDEN DAĞITIYOR
- Cumhurbaşkanı olduktan sonra sorumluluğum daha da arttı. Muhalefetin bu vaatlerini nasıl olsa iktidara gelemeyeceğim vaatleri olduğunu görüyorum.
- Herkese bol keseden dağıtıyor bunlar. Yıllarca bizim sosyal politikalarımızı eleştirdiler, makarna kömür dağıtıyorlar diye.
- Bunlar halkımızı bidon kafalı göbeğini kaşıyan adam demediler mi? Bu millet için ne yaptılar?
- Unutmayın ki bu ülke sağlıkta uluslararası bir reform gerçekleştirmiştir.
- Rahmetli Savaş Ay bir program yapmıştı. O programda hastane odalarını gösteriyor. Hastane denince akla ne gelir? Hijyen gelir. Burada hijyen diye bir şey yok.
- Orta öğretimdeki meslek lisesi ağırlığını yüzde 54'e kadar çıkardık. Batıda bu rakam yüzde 65-70 seviyesinde.
- Milletimizin imam-hatip okullarına olan arzunu gördüler. Ve bunun önüne geçmeye çalışıyor. Bu okullar yarın yine ayakta olacak. Ama bu okulların kapısına kilit vurulmasına asla izin vermeyeceğiz.
- 28 Şubat'takileri kimse hayırla yad etmiyor. Ama milletimizin bu okullara ilgisi ortada. Bu okulların kapısına kilit vurmayı proje diye getirenlere asla izin verilmeyecek.
- İmam hatipler bu milletin bağrında filizlenmiş kurumlardır.
- Ağızların hiç düşürmedikleri özgürlükleri sadece kendisi için kullalananları samimiyete davet ediyorum.
- Ermeni iddialarına destek vererek kinin nefretin tarafında yer aldılar. Ne yazık Kİ ABD de başka ifadelerle bu cephede yer aldı.
- Biz diyoruz ki bu işi tarihçilere bırakın. Ermeni iddialarına destek veren ülkeleri önce kendi tarihlerindeki lekeleri birbir temizlemeye davet ediyorum.
- Bu konuda Almanya en son konuşacak ülkedir. Rusya da Fransa da kendi tarihlerine baksın. Fransa'dan kalkıyorsun Cezayir'e Ruanda'ya gidiyorsun. Ne işin var senin Afrika'da!