'Eğitim-Öğretime hazırlık ödeneğini artırılsın!'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2006 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Teşkilat Sekreteri Mustafa Kızıklı, 2006-2007 eğitim ve öğretim yılı hazırlık ödeneğinin en az bir net maaş tutarı kadar olması gerektiğini ifade etti.

2006-2007 eğitim ve öğretime hazırlık ödeneğiyle ilgili yazılı açıklama yapan Kızıklı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ödeneğin bu yıl için 425 YTL olarak belirlendiği açıkladığını ve geçen yıla oranla yüzde 6.5 oranında arttırılan bu ödeneğin neye göre hesap edildiğinin anlaşılır gibi olmadığını ifade etti. Kamuda çalışan işçi ve memurlar arasında en düşük ücretlerle çalışan eğitim çalışanlarının ücretlerindeki reel kaybın yüzde 17'leri bulduğu bir ortamda yüzde 6.5'lik artışın, ya matematik bilmemekten ya da eğitim çalışanlarına sebebini anlayamadığımız bir şekilde husumet duymaktan kaynaklandığını düşündüklerini kaydeden Kızıklı, "Sayın Milli Eğitim Bakanı'ndan, eğitim çalışanlarının bir bütün olduğunu kabul etmesini, bunu anlamasını bekliyoruz. Bu eğitim-öğretime hazırlık ödeneğinin en az bir maaş tutarında, Milli Eğitim çalışanlarının tümü, üniversite çalışanlarının tümü ve YURT-KUR çalışanlarının tümü dahil olmak üzere, bütün eğitim çalışanlarına ödenmesini talep ediyoruz. Eğitim çalışanlarına Sayın Hüseyin Çelik'in anlayışıyla bakmakla, çalışanlar arasında ayrımcılık yapmakla bir yere varılamayacağını hatırlatıyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı'nın açıkladığı 425 YTL'lik eğitim-öğretime hazırlık ödeneğinin ne kadar yetersiz olduğu ve zaten açlık sınırının altında ücretlerle çalışan eğitimcilerin sırtına bir yük daha yüklendiğinin ortada olduğunu vurgulayan Kızıklı, "Çeşitli ekonomik zorluklarla mücadele eden eğitim çalışanlarına Sayın Bakan tarafından reva görülen bu durumun, çocuklarımızın eğitimine olumsuz yansımalarının olması kaçınılmazdır. Eğitimcilerin, eğitim-öğretim dönemine bir nebze olsun sıkıntısız başlaması yolunda bir gayretini göremediğimiz Sayın Bakan'ın tutumunu anlamakta zorlanıyoruz. Eğitim çalışanlarını temsil eden yetkili sendika, Türk Eğitim-Sen olarak, talebimizi net şekilde belirtiyoruz. Eğitim-öğretime hazırlık ödeneği, en az bir net maaş olarak, hizmetliden memura, üniversite ve YURT-KUR çalışanları da dahil olmak üzere bütün eğitim çalışanlarına ödenmelidir. Yetkili sendika olarak bu konuyu hükümetle toplu görüşme masasına da getireceğimizi, adaletsizliğin giderilmesi için bütün mücadele yollarını deneyeceğimizi bildiririz" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber