Paralel şüphelisi 20 polise, 130 yıl hapis isteniyor

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "yasa dışı dinleme" soruşturması kapsamında haklarında 130 yıla kadar hapis cezası istenen biri tutuklu 20 polisin yargılanmasına başlandı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Mayıs 2015 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Paralel şüphelisi 20 polise, 130 yıl hapis isteniyor

SİNAN AYDIN

29 Aralık 2014'te 5 ilde gerçekleştirilen operasyonda, dönemin Erzurum Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Hurşit Uçak ile emniyet amirleri Serkan Doğan, Soysal Aktürk, Yücel Bilgiç ve başkomiser Aslan Kartal da dahil 20 polis gözaltına alınmıştı. Zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Savcılığın itirazı sonrası hakkında yakalama kararı çıkarılan, eski istihbarat şube müdürü Hurşit Uçak, Denizli'de yakalandıktan sonra cezaevine gönderildi. İddianamede sanık polisler hakkında, "haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi, kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği, suç uydurma, suç işlemek maksadıyla örgüt kurma, yönetme ve üye olma" suçlarından 25 yıldan 130 yıla kadar hapis cezası istendi.

KENDİNİ KAHRAMAN İLAN ETTİ

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Hurşit Uçak ile tutuksuz sanıklar katıldı. Uçak, bir vali ile modacı Cemil İpekçi'ye suikastı önlediğini iddia ederek kendini adeta kahraman ilan etti. Uçak, "Hizbullah terör örgütü üyesi bir kişinin eylem yapacağı ihbarı üzerine operasyon yaptık. Gözaltına aldığımız kişinin evinde silahlar, mermiler, TNT kalıpları ve el bombaları vardı. Cemil İpekçi'ye saldırı düzenleneceğini, elde ettiğimiz bir flash bellek içeriğinden çözdük" dedi. Mahkemeye heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber