Osmaniye'deki özel hastanede sağlık skandalı yaşandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ağustos 2006 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye'de öğretmen olarak çalışan Yakup Sağlam adlı hocamızın yaşadıkları

Eşimle ben öğretmenlik yapmaktayız ve memleketimiz osmaniyede tatilde iken doğumuna 17 gün kala 23 temmuz 2006 pazar günü eşim rahatsızlandı. Kamu ile anlaşmalı olan özel ibn-i sina hastanesine sabah 04.00 sıraları geldik ve doğum uzm. Dr. Zuhal Saylık muayene etti. Bize sezaryen önerdiğini ama biraz beklersek normal doğum da olabileceğini söyledi. Ben şayet sakınca yoksa normal doğum olmasını istedim.doktor evine gitti.

Eşimi yatırdılar ve suni sancı uygulamaya başladılar. Ancak vakit öğle sonu oldu hala doğum gerçekleşmedi.ben doktorun hastaneye gelmesini tekrar hastayı görmesini gereğini yapmasını istediğimi görevlilere söyledim. Doktoru telefonla aradıklarında görevli ebeye aynen şunları söylemiş: "o hastayı kabul etmiyorum . Çıkış işlemlerini yapın gönderin gitsin."

Ebenin bize aktardığı bu sözleri yanımda bulunan annem, babam ve bizler gibi öğretmen olan baldızım ve bacanağım da duydular. Bu doktorun ev adresini alıp savcılığa gitmeyi düşündüm ama hiçbir personel adresini bize vermedi. Şiddetli acı çeken eşimi hemen 200 metre ileride bulunan resmi doğum hastanesine götürdüm . Orada bebeğimiz doğdu. Şimdi ikiside sağlıklılar. İlgili doktorun halen sürmekte olan 2 soruşturması olduğunu öğrendim. Hastaneye girer girmez sağlık karnemizi sormasını bilen, senet imzalamamızı isteyen insanlar bize insanca muamele etmek zorundalar.
Biz hiç kimseden ata dede hayrı için hizmet beklemiyoruz. Paramızla hizmet bekliyoruz.

Sun'i sancı uygulanan ama yeterli sancı oluşmayan fakat 24 saat içinde kesin doğum gerçekleşir denilen eşimi o vaziyetinde ağlayarak tekerlekli sandalye ile hastane değiştirdim.ilgili doktorun, ebelerin ve özel ibn-i sina hastanesi yönetim kurulunun ruhunun bile duymadığını biliyorum. Ama ben ülkemizde bize sahip çıkacak birilerinin olduğuna hala inanıyorum.

Aile olarak eşim annem babam çok acı çektik.
Bizler doktorların kullarımıyız.
Bize ekmek verdikleri maaş verdikleri hizmetçileri gibi bakıyorlar.
Bizim paramız para değilmi?

Tutun ki paramız olmasın. Saygın bir şekilde muamele görmek için insan oluşumuz yeterli değil mi?
İlgililerin yasalar ve yüce halkımızın vicdanında gerekli cezayı almaları için sizlerin desteğini bekliyorum.
İşlerinizde kolaylıklar dilerim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber