1998 yılında İlköğretim Din Kültürü derslerine atanmak için kurulan İlköğretim Din Kültürü Öğretmenliği Bölümü mezunlarına branşlarında öncelik verilmelidir

Haber Giriş : 24 Şubat 2004 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1998 yılında İlköğretim Din Kültürü derslerine atanmak için kurulan İlköğretim Din Kültürü Öğretmenliği Bölümü mezunlarına branşlarında öncelik verilmelidir.

8 Yıllık Temel Eğitime geçilmesi ile birlikte İlahiyat Fakültelerinde İlköğretim Din Kültürü Öğretmenliği Bölümü kuruldu. Bu bölüm 1998 yılında ilk öğrencilerini aldı ve Üniversiteye girişte puanlamada ilahiyat fakültelerini geçti. Bu bölümden mezun olanlar İlköğretimde Din Kültürü derslerine atanacaklardı. Ne var ki Temmuz 2003 ve Şubat 2004 atamalarında Matematik Öğretmenliği ile İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Türkçe ile Edebiyat Öğretmenlikleri arasında branşlaşmalara gidilirken, İlköğretim Din Kültürü Öğretmenliği ile İlahiyat Fakülteleri arasında branşlaşmaya gidilmemiştir. Böylelikle İlköğretim Din Kültürü Öğretmenliği için kurulmuş bir alandan mezun olanlar atamalarda öncelik hakkından yararlanamamış oldular. Ve bu bölümde yeni kurulmasına karşın yığılmalar oluşmaya başladı.

Üniversite giriş puanı daha düşük olmasına rağmen bir ilahiyat mezunu İmam Hatip Liseleri Meslek Dersleri ile İlk ve orta öğretimlerde Din Kültürü Öğretmenliğine başvuru yapabilirken, İlköğretim Din Kültürü Öğretmenliği bölümü mezunları kendi alanları olan İlköğretim Din Kültürü Öğretmenliklerini İlahiyat mezunları ile paylaşmak zorunda kalmıştır.

İlahiyat Fakültesi bünyesinde -madem bir fark yoktu - neden İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü açıldı. Üniversiteye girişte yüksek puan alan bir öğrenci neden alanını daraltarak (İlahiyat mezunlarına göre) bu bölümü tercih etsin. Bizler sadece bu bölüm için açıldık. Bizlerin kontenjanı yetmiyor da mı bizlere alan önceliği tanınmadan İlahiyat mezunlarına daha geniş alanlaşma açılıyor. Yetkililerden bunu öğrenmek istiyorum. Özellikle Marmara İlahiyattan Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Halis Ayhan ile Ankara İlahiyattan Prof. Dr. Beyza Bilgin'den bir açıklama bekliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile bu konuda görüşme yaptılar mı merak ediyoruz.

İlginiz için teşekkür ederiz.

Seçkin Çakır
Marmara Üni. İlahiyat Fakültesi
İlköğretim Din Kül. Öğretmenliği Bölümü mezunu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber