Pazar gündeminden önemli başlıklar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2006 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- TBMM Başkanı Bülent Arınç, seçim kanunu ve seçim barajı konusundaki tartışmaları AA'ya değerlendirdi:

-"Demokraside korkularla kuşkularla hareket edemeyiz. Birisinin bağımsız olarak adaylığını koyup, parlamentoya girmesini önleyecek tedbirler almak, bence antidemokratik bir uygulama olur"

-"Bu kişiler seçilebilir. Biz halkın oyuna itibar ederiz, halkın seçtikleri bizim kabulümüzdür"

-"Bu seçilen kişiler anayasaya sadakat için yemin edeceklerdir. Bu yeminlerinin hilafına bir iş yaparlarsa, mevcut mevzuatımız zaten bunun çaresini getirmiştir"

-"Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir tartışma, hareketlilik, heyecan yaşanacaksa, bunun zamanı 2007 mart ayından başlayacaktır"

2- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'den kur değerlendirmesi:

- "Dolar 1,5 YTL'nin üstünde olmalıdır."

- "Cari açığı düşürmek için, ihracatı arttırmaktan başka yol yoktur."

- "İhracata dayalı kalkınma modelinin gereği yapılmalıdır."

3- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bursa'da sağlık kurumlarında incelemelerde bulunacak, Bursa Tabip, Eczacı, Dişhekimleri odaları ile Bursa Hemşireler ve Özel Sağlık Kuruluşları derneklerinin yöneticileriyle bir araya gelecek.

4- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde düzenlenen "3. Geleneksel Koyulhisar Kültür ve Sanat Festivali" etkinliklerine katılacak.

5- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Ziraat Odasını ziyaret edecek, Nurhak ve Andırın ilçelerinde halka hitap edecek.

6- İsrail ve Lübnan başbakanlarının, İsrail ile Hizbullah arasında bir aydan fazladır devam eden çatışmaları sona erdirecek ateşkesin yarın yürürlüğe girmesi konusunda anlaşmaya varmasının ardından bölgedeki gelişmeler izleniyor.

- İsrail kabinesinin, ateşkesin yolunu açan BM Güvenlik Konseyi kararını oylaması bekleniyor.

7- Devlet, gayrımenkul zengini...

- Hazinenin toplam büyüklüğü 115 milyar 746 milyon 790 bin metre kare olan 2 milyon 97 bin 620 adet taşınmazı bulunuyor.

- Devletin sahip olduğu taşınmazların 94 bin 666'sı bina, 327 bin 330'u arsa, 338 bin 252'si arazi, 931 bin 432'si tarla, 220 bin 600'ü orman, 107 bin 795'i de bağ-bahçe.

- Hazine gayrımenkulleri, Türkiye'nin yüzde 14,82'sini kaplıyor.

- Devlete ait taşınmazlar, geçen yıl bütçeye 849.5 milyon YTL katkı yaptı.

8- Siyasi partilerden...

- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, İzmit'te, partisinin Kocaeli İl, ilçe ve belde teşkilat yöneticileriyle toplantı yapacak. Kutan, daha sonra İzmir'de düzenlenecek "İsrail'e Lanet, Filistin ve Lübnan'a destek" mitingine katılacak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin Samsun İl aşkanlığında basın toplantısı düzenleyecek.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı öncesi, Suriye izlenimlerini de aktaracağı basın toplantısı yapacak.

- İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Bayrampaşa İlçe Başkanlığını ziyaret edecek.

9- KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, hükümetle yapılacak toplu görüşmelere ilişkin temel yaklaşım ve hedeflerini açıklamak üzere Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.

10- İhracatın yarısı İstanbul'dan...

- İlk 6 ayda ihracatın, yüzde 89,6'sı 10 ilden gerçekleştirilirken, Türkiye ihracatının yüzde 51,2'sini tek başına İstanbul karşıladı.

- Bursa'nın ihracattaki payı yüzde 9,3, İzmir'in payı ise

yüzde 7,3 oldu.

- 2006 yılında İstanbul'dan yapılan ihracat yüzde 5,7 artarak, 20,2 milyar dolara çıkarken, İstanbul ihracatında lider sektörler hazır giyim ve konfeksiyon, taşıt ve demir çelik oldu.

11- Marmara depreminin 7. yılı...

- Dünyada en fazla can kaybına yol açan 9. büyük deprem olan Marmara depreminin yarattığı makroekonomik kayıp 4 milyar doları geçti. Vergi gelirleri, faiz harcamaları üzerinden de dolaylı gelir kaybı oluştu.

- Ülke nüfusunun yüzde 70'i 1. ve 2. derece deprem bölgesinde yaşıyor. Endüstri alanlarının da yüzde 76'sı bu alanda yer alıyor.

- İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe:

- "17 Ağustos 1999'dan bu yana hiçbir şey değişmedi. Teorik olarak birtakım çalışmalar yapıldı ama genel çerçevede teorik içerikli oldu, günü kurtaran, kısa erimli çalışmalar oldu."

- "Öncelikle yapılardan başlamak koşuluyla okullar, hastaneler ve insanların toplu olarak çalıştığı işyerleri ile kültürel ve doğal değerler olan yapıların güçlendirilmesi gerekirdi."

12- Köy ilkokulu binası müze oldu.

- İstanbul'un Ağva beldesine bağlı Çelebiköy'de uzun yıllardır eğitim öğretim verilmeyen ilkokul binası, hayırsever bir işadamı tarafından köy müzesi haline getirilerek ziyarete açıldı.

Ata Group A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Atalay:

"Köylerimizde, halkın elinde bulunan tarihi nitelikli araç, gereç ve giyecek dahil kullanım eşyalarının kaybolmaması, gelecek kuşaklara aktarılarak bölge kültürünün yaşatılması için bu müzeyi açtık."

13- Turizm, dostluk ve barış demektir...

- Turizm, düşmanlıkları yok ediyor, kardeşliği, dostluğu pekiştiriyor

- Antalya'ya gelen İranlı, İsrailli, Lübnanlı, Filistinli turistler aynı otelde kalıp, aynı yerde yemek yiyip eğleniyorlar

- İsrailli Natan Yafa:

-"Bütün insanlar kardeştir savaş neden var?"

- İranlı turist Mehdi Farayi Rod:

- "Antalya muhteşem bir yer. Dünya insanlarıyla kaynaşma olanağı buluyoruz"

- Porto Bello Oteli Genel Müdürü Ruhi Çuhadaroğlu:

-"Otelde İsrailli, İranlı, Lübnanlı, Filistinli turistler aynı ortamda hem tatillerini geçiriyorlar hem de eğlenme fırsatı buluyorlar"

14- Avrupa Atletizm Şampiyonası İsveç'in Göteborg kentinde sona eriyor.

- Erkekler 5000 metre finalinde Halil Akkaş piste çıkacak.

15- Turkcell Süper Lig'de 2. hafta mücadelesi, 7 karşılaşmayla tamamlanıyor.

16- Lig (B)'de 1. hafta maçları çeşitli kentlerde yapılacak karşılaşmalarla tamamlanacak.

17- 5. Dünya Yıldızlar Boks Şampiyonası, Bağcılar Olimpik Spor Salonunda final müsabakalarıyla sona erecek.

18- 20. Avrupa Yıldız Erkekler Basketbol Şampiyonası Finalleri İspanya'da sürüyor.

- Türkiye (A) Grubundaki üçüncü ve son maçını Portekiz ile yapacak.

19- 18. Avrupa Yıldız Bayanlar Basketbol Şampiyonası Finalleri Slovakya'nın Kösice kentinde sona eriyor.

20- Voleybolda, 3. Erkekler Avrupa Ligi'nde 7. turnuva mücadelesi Slovakya'nın Presov kentinde sona eriyor.

- Türkiye son maçını Yunanistan ile yapacak.

21- Balkan Motokros Şampiyonası'nın 2. ayak yarışları, Hezarfen Havaalanı'nda özel olarak hazırlanan parkurda yapılacak.

22- 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçları öncesi son hazırlık maçını 16 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda Lüksemburg ile yapacak olan (A) Milli Futbol Takımı, Polat Renaissance Otelde toplanmaya başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber