TOKİ, ev almanın inceliklerini anlattı

Haber Giriş : 14 Ağustos 2006 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi(TOKİ), konut sahibi olmak isteyenlerin tüm sorularına cevap bulabildiği bir rehber hazırladı. ?Konut Edinme Rehberi'yle kafalardaki soru işaretlerine son veren TOKİ; yoksul, alt gelir, dar ve orta gelir gruplarına yönelik projelerinden nasıl yararlanabileceğini ortaya koydu. Ayrıca TOKİ, hazırladığı rehberle satış yöntemleri, kredi uygulamalarına ve merak edilen sorulara ilişkin de detaylı bilgiler veriyor.

Kim, nasıl alacak
Toplu Konut İdaresi'nin rehberinde öncelikle cevap bulan sorular arasında şunlar yer alıyor: ?TOKİ'den kimler konut alabilir', TOKİ'nin başlattığı uygulamalardan nasıl haberim olacak', Konutların teslim süresi ne kadardır', TOKİ'den konut satın alanlara tapuları ne zaman teslim ediliyor', TOKİ sadece konut mu üretiyor??

Paramı alabilir miyim?
Konut açığını kapatmayı amaçlayan TOKİ, ayrıca rehberi aracılığıyla ?gecekondu dönüşüm', ?arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı', ?afet konutları', ?Tarımköy' projelerine dair de bir çok soruya cevap veriyor. Rehberde vatandaşın en çok sorduğu ve merak edilenler bölümünde toplanan sorular arasında ise şunlar bulunuyor: ?Başvuru şartlarına sahip olduğumu kanıtlayamazsam ne olur, başvuru bedelini geri alabilir miyim', Başvuru yaptıktan sonra vazgeçersem ne olur' Başvuru ücretini geri alabilir miyim', Başvuru işlemlerini benim adıma başkası yapabilir mi', satın alacağım konutu seçebilecek miyim', Konutumu teslim alırken para ödeyecek miyim', Konut alma hakkım iptal edilebilir mi', Taksit ödemelerini geciktirirsem ya da ödeyemezsem ne olacak' Konutlarda asansör var mı?

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber