Avcı: Okul yerine AVM yapacaklardı!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Fenerbahçe Kulübü'nün istediği Kadıköy'deki Kenan Evren Lisesi'nin arazisi ile ilgili sessizliğini bozdu

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 07 Mayıs 2015 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avcı: Okul yerine AVM yapacaklardı!

GÖKHAN KAYA

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın bakanlığa ve hükümete küfretmesiyle ilgili olarak, "Yakışıksız ifadeler kullanmış. 301 madde kapsamında devlete hakaretten soruşturma başlatıldı" diyen Avcı, Fenerbahçe yönetiminin eğitim arsasının Kadıköy Belediyesi'nden imarını ticari alana çevirerek plaza ve AVM yapmak istediğini söyledi.

Protokol eski hükümetle

Avcı, protokolün 3-4 tane okul yapımına karşılık, Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yanındaki eski Kenan Evren Lisesi'nin kurulu olduğu 15 dönümlük arazi ve 6 blokun kulübe devredilmesini içerdiğini hatırlatarak, "Protokol 3 Kasım 2002'de seçimlerden sonra dönemin Milli Eğitim Bakanı Necdet Tekin tarafından 11 Kasım 2002'de imzalanmış. AK Parti hükümeti 18 Kasım 2002'de göreve başladı. Aslında görev süresi bitmiş bir hükümet, bir hafta sonra görevini yeni bakana devredecek olan bir bakan, 11 Kasım 2002'de böyle bir protokol imzalanmış" diye konuştu.

Spor lisesi yerine AVM

Eski Mili Eğitim Bakanları Hüseyin Çelik ve Nimet Çubukçu zamanında gereği yerine getirilmediği için iki kez yenilenen protokolün Ömer Dinçer zamanında gereği yerine gelmediği için uygulanmadığını hatırlatan Nabi Avcı, bakan olduğunda Fenerbahçe yönetiminin kendisini ziyarete geldiğini ve burada tam teşkilatlı bir spor lisesi hatta spor üniversitesi kurmak istediklerini söylediğini belirterek, "Eğitim kurumu olabilir dedim, çalışalım, projesini hazırlayalım. Fakat buradan bir sene ses çıkmadı. Bana randevu verilmedi falan deniyor ama. Ama bu arada duyduk ki buraya bir plaza, bir iş merkezi, bir alışveriş merkezi yapılmak isteniyormuş. Hatta bununla ilgili olarak Kadıköy Belediyesi'ne imar değişikliği müracaatı yapılmış. Burası eğitim sahası olmaktan çıkarılmış, ticari saha haline getirilmiş. Öyle merkezi yerdeki bir arazinin, arsanın, bu ölçekteki bir arsanın statüsünü eğitim alanından çıkarıp ticari bir alana çevirdiğiniz anda oranın değeri 3-4 kat artar" diye konuştu.

345 milyon liralık arsa

Bakan Avcı şunları kaydetti: "Fenerbahçe kulübünün protokol şartlarını tam yerine getirmediği için zaten protokol otomatik olarak feshedildi. Şimdi Fenerbahçe kulübü diyor ki 18 milyona 4 tane okul yapayım sen 345 milyonluk arsayı bana ver. Bunu 11 Kasım 2002'de müstafi bir hükümetin milli eğitim bakanının gider ayak imzaladığı ve bugüne kadar da icapları yerine getirilmemiş bir protokole dayanarak söylüyor. Geçtiğimiz günlerde Bakanlığa geldiler. Bize okulların parasını veya arsayı bize verin diye teklifte bulundular. Biz de masrafınız olan 18 milyon lirayı verelim dedik. 60 milyon lira istediler. Daha sonra biz bilirkişi tarafından tespit edilecek masrafları faiziyle ödemeyi kabul ettik. Fenerbahçe'nin istediği araziyle 81 vilayette 81 tam teşekküllü spor lisesi yapabiliriz. İstanbul'a 100'den fazla lise yaparız."

Yakışıksız ifadeler

Aziz Yıldırım'ın görüşme sonrasında bakanlık özel kaleminde kullandığı ifadelere de dikkat çeken Bakan Avcı, "Ben şahit olmadım. Birtakım yakışıksız ifadeler kullanılmış oradaki görevli arkadaşlar da tutanak tutmuşlar onun gereğini de Adalet Bakanlığı ayrıca yapar zaten. Şikayete bağlı bir suç değil zaten. Şikayete bağlı olmaksızın resen takip gerektiren bir konudur. O işin hukuki tarafı. Kişisel olarak ben şahit olmadım. Zaten benimle ilgili değil ama bakanlığa ve hükümete karşı şey yapınca, benimle görüşmeden çıktıktan sonra özel kalem müdürümüzün odasında oluyor. Oradaki arkadaşlar da bu yakışıksız şeyi tutanağa geçirmişler. Tutanakta işleme konuldu" ifadelerini kullandı.

F.BAHÇE'DEN JET CEVAP

Fenerbahçe, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya resmi internet sitesinden cevap verdi. Açıklamada hukuki hakların sonuna kadar aranacağı belirtildi ve resmi belgeler paylaşıldı. Açıklamada ayrıca Başkan Aziz Yıldırım'ın bakanlıktan ayrıldıktan sonra devlete ve bakanlığa hakaret ettiği yönündeki söylemlerin de iftira olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber