MEB bürokratı Berlin'den mahkeme kararıyla döndü, Ankara'da odasına giremedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2006 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, mahkeme kararıyla Berlin eğitim müşavirliği görevinden dönen müsteşar yardımcısı Cumali Demirtaş'ı Ankara'daki makam odasına oturtmadı. Demirtaş, yine uzaklaştırılarak Beşevler'deki bir daireye yollandı.

Milli Eğitim Bakanı Çelik'in müsteşar yardımcılarıyla yaşadığı sorunlar bitmek bilmiyor. Daha önce 7 müsteşar yardımcısından biri olan Remzi Sezgin ile davalık olan Çelik, şimdi de AKP iktidarı döneminde göreve başlatılan Cumali Demirtaş adlı müsteşar yardımcısıyla karşı karşıya geldi.

BERLİN GÖREVLENDİRMESİNİ MAHKEME DURDURDU

Çelik, temmuz ayı başında müsteşar yardımcısı Cumali Demirtaş'ın Berlin eğitim müşaviri olarak 6 aylığına görevlendirilmesi kararını verdi. Bu yöndeki karar, daha önce Demirtaş'a bağlı olan Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından teklif edildi, müsteşar ve Bakan imzasıyla işleme konulurken, Demirtaş 6 ay süreyle hiyerarşik olarak kendisinin altında yer alan bir genel müdürün emrine verilmiş oldu.

Bakanlık kararına karşı dava açan Demirtaş, idare mahkemesinden lehine sonuç çıkardı. Mahkeme, Bakanlığın savunmasını bile beklemeden Demirtaş'a ilişkin Bakanlık işleminin yürütmesini durdurdu. Kararda, ?Dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zarar doğabilecek nitelikte bulunması nedeniyle davalı idarenin (Milli Eğitim Bakanlığı) birinci savunması ve ara kararı gereği yerine getirilinceye veyahut savunma ve ara kararı süresi geçtikten sonra uyuşmazlık hakkında yeniden bir karar verilinceye kadar 2577 sayılı Kanunun 27. maddesi uyarınca teminat aranmaksızın yürütmesinin durdurulmasına oybirliği ile karar verildi" denildi.

ÇELİK'TEN ODAYA OTURTMAMA HAMLESİ

Demirtaş, mahkeme kararıyla dönmesine karşın Bakan Çelik ile aynı binada olan makam binasına oturtulmadı. Bakanlık merkez binasında Bakan Çelik, müsteşar ve müsteşar yardımcılarıyla birlikte danışmanların makam odalarının bulunduğu binadaki odasına giremeyen Demirtaş'a odasını boşaltma talimatı verildi. Eşyalarını toplayan Demirtaş, oda anahtarlarını da teslim ederken, kendisine başka bir binada yer ayarlanacağı bildirildi.

BEŞEVLER'E YOL GÖZÜKTÜ

Çelik, Demirtaş ile aynı binada bulunmama tavrında ısrar ederek müsteşar yardımcısını bu kez Ankara dışı olmasa da merkez binanın dışına yolladı. Makam odasından olan Demirtaş'ın, Beşevler'deki Milli Eğitim Bakanlığı Yayımlar Dairesi Başkanlığı'nda memurların bulunduğu koridorda bir yer verildi. Demirtaş, sadece makam odasından değil ayrıca üst düzey yöneticilere tahsis edilen Megan marka makam arabasından da oldu.

İKİNCİ VAKA

Çelik, daha önce de yine asil müsteşar yardımcılarından Remzi Sezgin ile görevden alınma işlemi nedeniyle davalık olmuştu. Sezgin, açtığı davalarda haklı bulunup müsteşar yardımcılığına dönmesine karşın odasına oturtulmayarak, Demirtaş gibi Beşevler'e gönderilmişti. Sezgin, Beşevler'deki Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'nda hiçbir görev verilmeyerek ana binadan uzaklaştırılan ilk müsteşar yardımcısı olmuştu.

İKİ GENEL MÜDÜR DAHA DAVA AÇTI

Öte yandan Çelik'in kararları nedeniyle davalık olduğu başka genel müdürler de bulunuyor. Çelik, Ticaret ve Turizm eski Genel Müdürü Bekir Turgut'u görevinden alması nedeniyle, Özel Öğretim Kurumu Genel Müdürü Öner Güney'in ise mahkeme kararıyla görevine dönmesine karşın Özbekistan'ın Başkenti Taşkent'e 6 aylığına görevlendirmesi nedeniyle mahkemelik oldu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber