Akdağ: Sağlıkta performans sistemini kaldırmayacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2006 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıkta uygulanan performans sistemini kaldırmayacaklarını, sistemi daha da geliştireceklerini söyledi.

Bakan Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, performans sistemiyle birlikte hastanelerin daha verimli çalışmaya başladığını belirterek, "Hekimlerimiz ve diğer sağlık çalışanlarımız hastanelerimizi daha verimli çalışır hale getirdiler. Adeta buraların sahipleri oldular. Kazançlarını, buradaki verimlilikten elde ediyorlar" diye konuştu.

Bakan Akdağ, şunları söyledi:

"Biz hekimlerimize, 'Siz yeter ki kamuda tam zamanlı çalışın, vatandaştan kazanacağınız miktarı size biz ödeyelim' dedik. Böylece vatandaşın cebinden para çıkmamış oldu. Uzman doktorlarımız tam gün hastanelerde çalışmaya başladı. Vatandaşımız da cebinden para çıkmadan kaliteli hizmet almaya başladı."

İzmir'de performans sisteminin uygulanmaya başlamasından önce özel sağlık merkezlerinde çalışmayan hekim oranının yüzde 2 olduğunu belirten Akdağ, sistemin uygulanmaya başlamasıyla birlikte bu oranın yüzde 59'a yükseldiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının maaşlarına ek olarak aldıkları ödemelerin artık emeklilik hesaplarına yansıyacağını da ifade eden Bakan Akdağ, "Hepimizin, bütün doktorların, sağlık çalışanlarının arzuladığı, ek ödemelerin emekliliğe yansımasıydı. Bu miktarlar artık emeklilik hesaplarına yansıyacak" dedi.

Aile hekimliğinin, sağlık ocağı sisteminin biraz daha gelişmişi, modern hali olduğuna dikkati çeken bakan Akdağ, bu sistemle kişinin doktorunu seçme özgürlüğü bulunacağını, doktorundan memnun olmayanın 6 ayda bir doktor değiştirebilme imkanı olacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber