Başbakanlık'tan doğal beslenme için dev zirve

Başbakanlık, 'doğal beslenme' furyasına dur demek için 'beslenme ve sağlık' politikalarının şekillenmesini sağlayacak bir zirve düzenliyor. 21 üniversitenin katılacağı zirve 21 Mayıs'ta başlayacak.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Mayıs 2015 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakanlık'tan doğal beslenme için dev zirve

Şerife Güzel

Başbakanlık, televizyon kanallarında çıkan ve bilinçsiz uygulamalarla yanlış yönlendirmeler, zararlı sonuçlara ulaşabilen 'doğal beslenme' furyasına dur demek için önemli bir adım atıyor.

Başbakanlık Sağlık Koordinatörlüğü'nün ev sahipliğinde Türkiye'de ilk kez, 'doğal beslenme ve sağlıklı yaşam' zirvesi toplanıyor. 21 üniversite rektörünün katılacağı zirveye TV kanallarında sağlık ve beslenme önerileri sunan bilim insanlarının da aralarında olduğu tüm isimler çağrıldı.

Gıda, beslenme ve doğal yaşamla ilgili 39 bilim insanı, zirvenin organizasyon komitesinde yer alıyor. 44 bilim adamı da 'Ulusal Danışma Kurulu'nu oluşturacak. Türkiye'nin bundan sonra 'beslenme ve sağlık' politikalarının şekillenmesini sağlayacak zirve, devletin zirvesini de buluşturacak. Doğal beslenme konusundaki hassasiyetleriyle bilinen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu da zirvenin konukları olacak. 21-23 Mayıs tarihlerinde Sapanca'da yapılacak zirvenin açılış konuşmasını Emine Erdoğan yapacak. Sonuç bildirisinin ön sözünü ise Sare Davutoğlu yazacak.

Rektörler katılacak

Başbakanlık Sağlık Koordinatörü Prof. Celil Göçer, Yüksek İhtisas Üniversitesi'nden Prof. Mehmet Rüştü Karaman ve Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Nevin Şanlıer'in, zirve davetiyesine koydukları ortak sunumda; sağlıklı beslenen kişilerde enfeksiyon, halsizlik, damar sertliği, kanser, karaciğer hastalıkları, şeker, tansiyon gibi sayısız sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğine dikkat çekildi. Diğer taraftan organik üretim, doğal gıdalar, doğal ilaçlar ve bitkisel tedavi yöntemleriyle ilgili büyük bir kavram kargaşası yaşandığına vurgu yapılarak, bu kargaşanın önüne geçilmesi gerektiğine işaret edildi.

21 üniversite rektörünün katılımıyla gerçekleştirilecek olan zirveye bilim adamlarının yoğun ilgisi dikkat çekti.39 bilim adamının organizasyon komitesinde yer aldığı zirveye ilişkin duyurunun yapılmasının ardından 500 bilim adamı bildiri gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber