Arınç: Bursa'ya yeni adliye binası yapacağız

Başbakan Yardımcısı Arınç: 'Burası o kadar önemli bir yer ki bu adanın bir kısmına da adliye binamız yapılacak. Maalesef geciktiğini biliyorum. Bugün temelini attığımız hastanemiz gibi elimizde olmayan nedenlerle yeni adliye binamızın temelini atmakta da geciktik ama kısmet olursa önümüzdeki 15 gün içinde onun ihalesini yapacağız' dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2015 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arınç: Bursa'ya yeni adliye binası yapacağız

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Din görevlilerinin, cami, kürsü, minber ve mihraplardan, insanlara iyiyi, güzeli ve doğruyu anlatan Kur'an-ı Kerim'i okuyan güzel insanların, güzel bir merkezden yönetilmesi önemli bir prestijdir'' dedi.

Arınç, Bursa İl Müftülüğünün yeni binasının temel atma töreninde, İl Müfütüsü Mehmet Emin Ay'ın çok güçlü bir ilim adamı olduğunu, kendisini çok takdir ettiğini söyledi.

Bursa Müftülüğünün güçlü din görevlisi kadrosuyla kente ve çevre illere mesajlar verdiğini ifade eden Arınç, müftülüğün tebliğ ve irşat görevini layıkıyla yapacak güçte olduğunu gösterdiğini belirtti.

Mübarek üç ayların yaşandığı bir zaman diliminin idrak edildiğini anımsatan Arınç, ''Receb-i Şerif, Şaban-ı Şerif, Ramazan-ı Şerif... İnşallah hepsine kavuşmak, hepsinden hakkıyla istifade etmek nasip olur. Cenab-ı Hak kusurlarımızı ve günahlarımızı affetsin'' diye konuştu.

Arınç, şehirdeki hamiyetsever kişilerce çeşitli tesisler inşa edildiğini anlatarak, ''Bugüne kadar müftülüğün içinde bulunduğu fiziki şartlar müsait değildi. Böylece Bursa'nın en prestijli mekanında 15 dönüm üzerinde, projesine uygun olarak müftülüğü layıkıyla temsil edecek fiziki mekanlara da inşallah kavuşacağız'' ifadelerini kullandı.

Bölgenin önemine işaret eden Arınç, şunları kaydetti:

''Burası o kadar önemli bir yer ki bu adanın bir kısmına da adliye binamız yapılacak. Maalesef geciktiğini biliyorum. Bugün temelini attığımız hastanemiz gibi elimizde olmayan nedenlerle yeni adliye binamızın temelini atmakta da geciktik ama kısmet olursa önümüzdeki 15 gün içinde onun ihalesini yapacağız ve temel atmasını da inşallah yeni hükümetimiz döneminde, Sayın Bakanımızın riyasetinde kısmet olur biz de gelirsek hep beraber atacağız. Bursa'ya yakışan, 102 dönümde Bursa'nın asgari 50-60 yıl ötesinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek mükemmel bir mekan olacak. Hemen bitişiğinde emniyet binası veya valiliğe ait başka bir kompleksin de inşallah inşaatı gerçekleşecek.''

İnşaatın hayırlı olmasını dileyen Arınç, ''Din görevlilerinin, cami, kürsü, minber ve mihraplardan, insanlara iyiyi, güzeli ve doğruyu anlatan Kur'an-ı Kerim'i okuyan güzel insanların, güzel bir merkezden yönetilmesi önemli bir prestijdir'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, konuşmanın ardından müftülüğün yeni binasının temelini, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve İl Müftüsü Ay ile attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber