Kenan Evren nereye gömülecek?

12 Eylül darbesinin mimarı, 7.Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Salı günü devlet töreniyle Ankara'da Devlet Mezarlığı'na gömülecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Mayıs 2015 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kenan Evren nereye gömülecek?

Dün ölen, 12 Eylül darbe yönetiminin lideri ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, dosyası Yargıtay'da bekletildiği için devlet töreniyle gömülecek. Evren'in Devlet Mezarlığı'ndaki Cumhurbaşkanları için hazırlanan bölümde mezarı kazıldı. Evren'in mezarının karşısında ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bulunuyor.

CENAZESİ TARTIŞMA OLMUŞTU

12 Eylül 1980 askeri darbesinin mimarı Kenan Evren'in dün hayatını kaybetmesinin ardından nereye ve nasıl defnedileceği de tartışma konusu yaratmıştı.

BİMER'DEN DE CEVAP GELDİ

12 Eylül Mağdurları Girişimi adına yapılan başvuruya Başbakanlık İletişim Merkezi BİMER'den verilen cevapta Kenan Evren'e devlet töreni düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Halihazırda yürürlükte olan 2.12.2006 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Devlet Cenaze Töreni Yönetmeliği"ne göre, vefatları halinde tüm eski Cumhurbaşkanları için ulusal cenaze töreni düzenlenmesi öngörülmektedir."

DEVLET MEZARLIĞI NEDİR?

Devlet Mezarlığı, Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanları ile Kurtuluş Savaşı sırasında en az tümen komutanlığı yapmış ve 1988 yılında Genelkurmay Başkanı'nın politik kriterlerine uyan (Sakallı Nurettin Paşa politik kriterlere uygun bulunmamıştır) 61 komutanın mezarlarının yer aldığı 1988 yılında hizmete açılmış "anıt-park" niteliğindeki mezarlıktır.

Ankara'da, Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde yer alır. 536.000 metrekarelik alanda yer alan ve 356.000 metrekaresi yeşil alan olan park halka açıktır. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yönetilir.

Yasa gereği, Ankara'da düzenlenecek ulusal cenaze törenine Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Taburu ve askeri bandosu katılıyor ve cenaze top arabası üzerinde taşınıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber