Bakırköy Belediyesi soruşturma kıskacında

Haber Giriş : 15 Ağustos 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Aksu onayladı, Bakırköy'ün CHP'li Belediye Başkanı Erzen hakkında "kaçak yapıları yıkmadığı" gerekçesiyle soruşturma açıldı

İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından, Bakırköy Belediyesi ile ilgili olarak hazırlanan Ön İnceleme Raporu sonucunda, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve bazı belediye görevlileri hakkında, soruşturma açılmasına karar verildi.

2004'teki yerel seçimde göreve gelen Erzen ve belediyenin bazı icraatlarıyla ilgili ortaya atılan çeşitli iddialara ilişkin olarak, 18 Mayıs 2005'te İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca bir rapor hazırlandı. Raporda, Erzen ile bazı bürokratları hakkında, imar ve ruhsat usulsüzlüklerine yer verildi. Rapora göre, Bakırköy'de yasalara aykırı olarak gerçekleştirilen çeşitli imar ve ruhsat uygulamaları ile bazı kişilere çıkar sağlandı. Erzen'in, hakkındaki suçlamalarla ilgili talep edilmesine rağmen yazılı ifade vermediği de, raporda dikkat çekiyor. Erzen hakkında, 5 ayrı olayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun onayıyla, 23 Mayıs 2006 tarihinde hakkında soruşturma açılmasına karar verildi. Rapora göre, Osmaniye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve planlarda yeşil alan olarak görülen 25 bin 840 metrekarelik alan, Belediye Başkanı tarafından resen yapılan bir protokolle evrak üzerinde spor amaçlı bir derneğe kiralandığı gözüktüğü halde, içkili bir lokantanın faaliyetine izin verildi. Bu şekilde "Açılması İzne Bağlı Yerler" ile ilgili mevzuata aykırı davranıldı. Aynı yerin bir kısmı da, Başkan Yardımcısı teklifi ve Belediye Başkanı onayı ile ihalesiz olarak inşaat malzemeleri satan bir şirkete kiraya verildi. Bakırköy Şenlik Mahallesi üzerinde Kaşıbeyaz Lokantası bulunan 22 bin 866 metrekarelik alan üzerinde bulunan ve geçen zaman içinde Gecekondu Kanunu kapsamında olduğu kabul edilen yapılar, imar ve ruhsata uygun olmadığı halde, imar hükümleri uygulanmadı. Belediye, imar ve ruhsata uygun hale getirmeye yönelik işlemleri yürütmedi. Arsa üzerindeki iş yerleri faaliyetlerine, ruhsatsız ve imar mevzuatına aykırı olarak devam etti. Germiyan Sokak ile Konaklı Sokak'ta, imar ve ruhsata aykırılığı tespit edilen binalar, Belediye Encümeni'nin yıkım kararına rağmen yıkılmadı.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber