Avcı'dan YLSY'i kazananlara tavsiyeler

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme (YLSY)" kapsamında bursluluğa hak kazanan öğrencilere yönelik MEB Şura Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşma yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2015 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avcı'dan YLSY'i kazananlara tavsiyeler

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Biz bir imparatorluk bakiyesiyiz. Dolayısıyla, 'çok kültürlülük' bize yabancı bir mesele değil. Eğitiminizi tamamlayıp Türkiye'ye döndüğünüz zaman, bir 'imparatorluk varisi'ne yakışan çok kültürlülüğün donanımlarıyla gelmiş olun" dedi.

Avcı, Yurtdışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme Sınavı (YLSY) kapsamında, bursluluğa hak kazanan bin öğrenciye yönelik MEB Şura Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme ve oryantasyon toplantısına katıldı.

Bakan Avcı, buradaki konuşmasında, eğitim için yurtdışına giden öğrencilerden Türkiye'yi de beraberinde götürdüklerini unutmamalarını, bu duyarlılık ve hassasiyetle eğitimlerini sürdürmelerini istedi.

Bakanlığın elverdiğince öğrencilerin yanlarında olacağını belirten Nabi Avcı, öğrencilere günlük tutmaları, dil öğrenmeleri, başka ülke vatandaşlarıyla arkadaşlık kurmaları ve kendilerine zaman ayırmalarını tavsiye etti.

Avcı, "Biz bir imparatorluk bakiyesiyiz. Dolayısıyla, 'çok kültürlülük' bize yabancı bir mesele değil. Eğitiminizi tamamlayıp Türkiye'ye döndüğünüz zaman, bir 'imparatorluk varisi'ne yakışan çok kültürlülüğün donanımlarıyla gelmiş olun" diye konuştu.

Üniversitelerin "kozmopolitik" olduğunu belirten Bakan Avcı, farklı kültürlerin bir araya gelmesinin üniversitelere de artı değer katacağını söyledi.

Öğrencilere, "namerde muhtaç etmeyecek" bir düzeyde burs verdiklerini aktaran Avcı, bursların, "analarının ak sütü gibi helal" olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, öğrencilerden, en küçük bir çalışma veya ödev yaparken bile zihinlerinde, "Türkiye'de bu çalışmalar kimin işine yarayacak" sorusunu bulundurmalarını da istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber