İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

YDS puanı olan adaylar, KPSS'ye nasıl başvuru yapacak?

Farklı dillerde YDS'ye girenlerin KPSS'ye başvuru yaparken nasıl işaretleme yapacaklarını ele alıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Mayıs 2015 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YDS puanı olan adaylar, KPSS'ye nasıl başvuru yapacak?

Farklı dillerde YDS puanı olan adaylar nasıl başvuru yapacak?

Kılavuzdaki hüküm

2015 KPSS lisans başvuru kılavuzunun 2.2 maddesi aşağıdaki gibidir:

"Birden fazla dilde YDS puanı edinmiş olan adayların en yüksek YDS puanı, YDS ağırlığının olduğu KPSS puanı hesaplamalarında değerlendirmeye alınır. Bu adaylardan diğer dildeki YDS puanının hesaplamaya katılmasını isteyenlerin bu isteklerini bu alanda belirtmeleri gerekmektedir. Başvurudan sonra bu bilgilerinde değişiklik olan adayların ise kullanılmasını istedikleri YDS puanını sınavdan önce Merkezimize dilekçe ile iletmeleri gerekmektedir."

Aynı dilde birden çok kez YDS'ye girenler

Madde 2.2'de yer alan ilk cümleden de açıkça anlaşıldığı üzere, adayların birden fazla YDS puanı varsa 2015 KPSS puanlarının hesaplanmasında en yüksek olan dikkate alınacaktır.

Farklı dilde YDS puanı olanlar

2.2 maddesinden anlaşıldığı üzere, KPSS puanları hesaplanırken İngilizce YDS puanı dikkate alınacaktır. Ama adaylar bunun yerine başka bir dilden aldığı YDS puanının hesaplanmasını istiyorlarsa başvuru sırasında bu dili ilgili alanda belirtmelidirler.

Dil seçimi başvurudan sonra değiştirilebilir mi?

Evet. Sınava başvururken belirttiği dili değiştirmek isteyen adaylar KPSS sınav tarihine kadar bu dili değiştirebilirler. Bunun için dilekçe ile başvuru yapılacaktır.

Hangi YDS hangi KPSS puanına etki edecek?

Kılavuzun 3.11 nolu maddesinde yer alan açıklama şu şekildedir:

"Yabancı dil ağırlığı içeren KPSS puanları hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili KPSS'den önce elde ettikleri Almanca, Fransızca veya İngilizce en yüksek Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonucu kullanılacaktır. KPSS'den sonra elde edilecek Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları, yabancı dil ağırlığı içeren bir sonraki KPSS puanlarının hesabında dikkate alınacaktır."

Bu açıklamaya göre, örnek verecek olursak 2015 KPSS puanına, bu sınavdan önce yaılan YDS puanları etki edecektir. Bu bağlamda 2015 YDS sonbahar sınav puanı, 2015 KPSS'de kullanılmayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber