Hükümetin ÖTV müjdesiyle ticari araç % 50 ucuzlayacak

Hükümetin "2016'ya kadar ticari aracını yenileyenden ÖTV almıyoruz" müjdesi sektörde bayram havası yarattı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Mayıs 2015 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hükümetin ÖTV müjdesiyle ticari araç % 50 ucuzlayacak

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur, "Olağanüstü bir karar, memnuniyetle karşılıyoruz. Bu şu anlama geliyor; esnafımızın 50 bin liraya aldığı araç, ÖTV ödenmeyince yaklaşık 25 bin liraya alınabilecek" dedi.

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu'nun, "ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı, özel halk otobüslerini yenileyenlerden 2016'nın sonuna kadar ÖTV alınmayacağı" yönündeki açıklaması, ulaşım sektöründe memnuniyetle karşılandı. Açıklamanın sektörde bayram havası yaşattığını belirten İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, açıklamanın, Türkiye'deki ulaşım sektöründe sevinçle yankılandığını ifade etti.

SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Yılmaz, ÖTV nedeniyle esnafın araçlarını yıllardır yenilemekte zorluk çektiğini aktararak, "Böyle bir muafiyet için defalarca konuyu dile getirdik. Nihayet Sayın Başbakan'ın açıklamasıyla bu sevindirici habere kavuştuk. Ticari araçların yenilenmesiyle halkımız da konfora kavuşacak ve trafikte yeni araçlar faaliyet gösterecek. Başbakanımıza, bu kararda emeği olanlara sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz" diye konuştu.

UZUN YILLARDIR BEKLİYORUZ

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur da bu karar dolayısıyla Başbakan Davutoğlu'na teşekkür etti. Bu kararla taksici esnafına olağanüstü kolaylık sağlayacağını vurgulayan Uğur, bu kararı, taksicilerin uzun yıllar beklediğini kaydetti.

YÜZDE 130 VERGİ VERİYORDUK

Akaryakıt ve araç fiyatlarının çok yüksek olduğunu dile getiren Uğur, "Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'a da bu konuya ilişkin dosyalarımızı iletmiştik. Esnafımız için ciddi bir sıkıntıydı. Olağanüstü bir karar, memnuniyetle karşılıyoruz. Bu şu anlama geliyor; esnafımızın 50 bin liraya aldığı araç, ÖTV ödenmeyince yaklaşık 25 bin liraya alınabilecek. Yarı yarıya bir fiyatla esnafımız kendisine araç alabilecek. Mesela dolmuşçular yüzde 130 ÖTV ödüyordu. Tüm esnafımız adına çok teşekkür ediyoruz Sayın Başbakanımıza" ifadelerini kullandı.

Her taksiciye bir hak

Türkiye'de taksicilikte önemli dönüşüm gerçekleşeceğini vurgulayan Uğur, şunları kaydetti: Kararı memnuniyetle karşılamakla birlikte bir önerimiz var. Bunu 2016 yılı sonuna kadar yapmak yerine her taksiciye bir hak verilirse, taksi dünyasında olağanüstü bir şey olacak. Hükümetimize ve Başbakanımıza bunun için teşekkür ediyoruz."

TAKSiCi iCRAATA BAKAR

Her zaman icraata baktıklarını dile getiren Uğur, şu anda 100 bin liraya alınan bir aracın, ÖTV ödenmeyince 45-46 bin liraya satın alınabileceğini belirtti. Böyle somut icraatları daha çok benimsediklerini aktaran Uğur, bu kolaylığın, vatandaşa kaliteli, konforlu seyahat olarak yansıyacağını, hizmet kalitesinin artacağını kaydetti.

TAKSi SAYISI 75 BiN

İTEO Başkanı Yahya Uğur, "Burada sadece ucuza araç alınacağının görülmemesi gerekir. Daha kaliteli araçlar da alınabilecek. Bu nedenle İstanbul'daki araç profili de değişmiş olacak. Bu da hizmet kalitesini artıracak. Türkiye genelinde yaklaşık 75 bin taksi var. Bu dönüşüm taksi ve taksicilik profilini değiştirmiş olacak" değerlendirmesinde bulundu.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?

Ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı, özel halk otobüsünüzü 2016 yılı sonuna kadar yenilerseniz, ÖTV'nizi biz ödeyeceğiz. Yani bir seferliğine değil 2016 sonuna kadar yenilemeniz halinde ÖTV'niz bizden.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber