Bugün Gazetesi, bir doğruya yine 2 yanlış ekledi

Bugün Gazetesi, hükümeti eleştireyim derken bir çok yanlış değerlendirmede bulunuyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Mayıs 2015 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bugün Gazetesi, bir doğruya yine 2 yanlış ekledi

Bugün gazetesi daha önce yaptığı yanlış haberlere bugün bir yenisini daha ekledi.

Bugün Gazetesi, bugünkü haberinde, paralel oldukları iddiasıyla, üst kuruldaki bazı personelin Başbakanlıktaki Sektörel İzleme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğüne kaydırıldığını belirtti. Habere göre 40'a yakın uzman Başbakanlıktaki birime kaydırılmış. Ancak haberde bir doğru yer alsa da, birden fazla da yanlış bulunmaktadır. Aşağıda bunlara yer verilmiştir:

1- 20 bin atama izninin dağılımı için şu değerlendirme yapılmaktadır:

"20 bin açıktan atama, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na sınavsız 500 personel alımı gibi uygulamalarıyla dikkat çeken hükümet, yandaş personele kıyak olacak yeni bir girişim başlattı."

Gazete, daha önce de, 20 bin adet dağılım iznini torpilli alım olarak adlandırmıştı. Oysaki, atama izni torpilli alım anlamına gelmez. Atama iznine sahip kurum, açıktan personel alacak ise KPSS ile, daha önceden memuriyeti olanlardan alacak ise istifa sonrası dönüş prosedürüyle personel alır.

2- Paralel oldukları iddiasıyla, üst kuruldaki bazı personelin Başbakanlıktaki Sektörel İzleme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğüne aktarılmasıyla ilgili olarak şunlar denmiştir:

"Kanunla düzenlenen bir bürokratın görevden alınıp başka bir yere atanması şartları değiştirildi. Yöneticilikten uzmanlığa veya alt kadrolara atananların uzman olarak atanması kolaylaştırıldı. Mahkeme kararı ile göreve geri dönmelerin önü de çıkarılan torba kanunlarla kapatıldı. 2577 Sayılı Kanun'un 28'inci maddesi değiştirildi. Maddenin 1. fıkrasına, "Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanun'da gösterilen unvanları taşıyan görevler ile farklı atama usullerine tabi olsalar dahi daire başkanı ve üstü görevlere, kolluk teşkilatı kadrolarına; açıktan, naklen veya vekaleten yapılan atama, bu görevlerden alınma, yer değiştirme, görev ve unvan değişikliği işlemleriyle ilgili mahkeme kararlarının yerine getirilmemesi ceza soruşturması ve kovuşturmasına konu edilemez. Ancak disiplin hükümleri saklıdır" ifadeleri eklendi."

Oysaki, bu haberde yer verilen maddeler şuan yürürlükte değildir. Yani Gazete, 2577 sayılı Kanunun 28. maddesinin hangi fıkralarının yürürlükte hangisinin yürürlükte olmadığını dahi bilmemektedir.

Hülasa şunu söylemek istiyoruz...

Hükümet yanlış yapmakta mıdır? Evet yapmaktadır.
Torpilli alımlara devam ediliyor mu? Evet ediliyor.

Ama bu yanlışlar, bir doğru haberin yanına, algı operasyonu için 2 yanlışı eklememizi gerektirmez.

Bu şekilde yapıldığı müddetçe, gazetenin yazdığı herşey algı operasyonu olarak görülecek, kendi çevresi dışında inanan kimse olmayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber