Hemşirelerden öğrencilere gönüllülük çağrısı

Genç Yeryüzü Doktorları hemşireleri, meslektaş adaylarını gönüllü hemşire olmaya davet etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2015 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hemşirelerden öğrencilere gönüllülük çağrısı

Genç Yeryüzü Doktorları hemşireleri Mülkiye Okyay ve İlhan Ergün, yoksul coğrafyalarda görev yapmanın zorluklarını ve manevi güzelliğini anlatarak, meslektaş adaylarını gönüllü hemşire olmaya çağırdı.

Gönüllü öğrenciler ve genç mezunların oluşturduğu Genç Yeryüzü Doktorları hemşireleri, Hemşirelik Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, öğrencilerle buluştu.

İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi'ndeki etkinliğe katılan hemşireler İlhan Ergün ve Mülkiye Okyay, yoksul coğrafyalarda görev yapmanın zorluklarını ve yardıma muhtaç ülkelerde yaşadıkları deneyimlerini anlattı.

Eyüp Devlet Hastanesi'nde ameliyat hemşiresi olarak göreve başlayan 21 yıllık hemşire Mülkiye Okyay, hemşireliğin, doktorluğun bir kolu değil, başlı başına bir meslek olduğunun anlatılması gerektiğini söyledi.

Dünyada afet olan birçok yere gönüllü gittiğini ve muhtaçlara yardım ettiğini aktaran Okyay, "Afetlerle ilk kez Marmara depreminde karşılaştım ve hayatım değişti. Gönüllü oldum. Hep 'Bir can daha kurtarabilir miyim' derdindeyim. Sadece Afrika'ya 12 kere gittim. Her zaman da gitmek isterim. Yardıma muhtaç insanların yanında olmamak beni üzüyor" dedi.

Gönüllü hemşireliğin zor ve sabır isteyen bir görev olduğunu, karşılıksız yardım etmenin tadını bütün hemşirelerin yaşaması gerektiğini kaydeden Okyay, öğrencilerden görevlerini iyi bir şekilde yapmalarını istedi. Okyay, öğrencilere meslek hayatlarının bir döneminde gönüllü olarak çalışmalarını önerdi.

Mülkiye Okyay, gönüllülük için sivil toplum kuruluşlarıyla iletişim sağlanması ve ilişkilerin koparılmaması gerektiğini ifade ederek, yurtdışında yaşadığı hüzünlü anıları paylaştı.

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi hemşiresi İlhan Ergün de 3 kez Afrika'ya gittiğini ve 2 farklı projede yer aldığını belirterek, öğrencileri gönüllü olmaya davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber