Yerel yönetim bölümü mezunları isyan ediyor

Üniversitelerin Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta), Yerel Yönetimler önlisans programlarından mezun olan adaylar isyan ediyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Mayıs 2015 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yerel yönetim bölümü mezunları isyan ediyor

3185 koldu Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta), Yerel Yönetimler önlisans programlarından mezun olan adaylar, Devletin bir istihdam programı olmadığından mağdur oluyor.

Sadece genel perspektifte Devletin değil, özelde hiç bir kamu kurumunun da personel istihdam stratejisi bulunmuyor.

Bu tespite en güzel örnek, 3185 koldu Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta), Yerel Yönetimler önlisans programlarından mezun olanlardır.

Bu bölümler şuan 100'den fazla üniversitede öğrenci yetiştiriyor ve sadece 1 yılda 5650 mezun var. Ayrıca bu bölüm yeni değil sanıldığının aksine üniversitelerde öğrenci yetiştiren en eski bölümlerden biri. 30 yıldan daha fazla bir geçmişe sahip.

Ancak, mahalli idarelerin ne memur alımlarında ne sözleşmeli alımlarında ne taşeron firma yoluyla personel çalıştırılmasında, niteliğe yönelik bir kıstas olmadığı için, mağduriyet oluşmaktadır.

Türkiye'de 30 büyükşehir belediyesi olmakla birlikte 1397 belediye var. Bu sayıya il özel idareleri dahil değil....

2012 yılında, 4 atama toplamında, yerel yönetimler mezunlarına verilen kadro 87 adet. Merkezi atamada kadro verilmediği gibi açıktan atamada 3185 kodunu talep eden hiçbir ilan da verilmiyor.

Yerel yönetim mezunları Devlet Personel Başkanlığından ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünden, belediyelere personel alımlarında bu bölüm mezunlarına öncelik vermesini sağlayan bir düzenlemeyi hayata geçirmesini istiyor.

Yine Ak Parti'de yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Abdulhamit Gül'ün de siyaseten bu iki kurumu bilgilendirmesi ve bu konuda bir düzenlemenin hayata geçmesinde öncülük etmesi tüm memleket adına hayırlı olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber