33 yıldır gerçek ailesini arıyor

33 yıldır gerçek ailesini arayan Dilek Ekmekçi, Adalet Bakanlığı'nda çalışan 'biyolojik' babasının DNA sonuçlarını manipule ettiğini öne sürdü. Delillerin toplanmasını 'hakkın ihlali' diye yorumlayan hakim hakkında ise reddi hakim talep edildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Mayıs 2015 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
33 yıldır gerçek ailesini arıyor

TÜRKER KARAPINAR Ankara

1982'de terkedilip, evlat edinildikten 33 yıl sonra biyolojik ailesini bulmaya çalışan Girne Amerikan Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Dilek Ekmekçi'nin soybağı davasında ilginç gelişmeler yaşandı. Ekmekçi, Ankara 5. Aile Mahkemesi'nde annesinin Hatice K., babasının Dursun K., nüfustaki ablası 15.08.1979 doğumlu Gönül Çelik'in ise 2,5 yaşında terk edilinceye kadar yine 15.08.1979 doğumlu Sibel K. olduğunu ispata çalışıyor.

Avukatı Peren Sanrı Arslan dava dilekçesinde Ekmekçi'nin 33 yıl sonra izini bulduğu ablası Gönül Çelik ile yaptırdığı mitokondriyal DNA testinde aynı anneden doğduklarının ortada olduğu, 1982'de birlikte terkedilen Ekmekçi ve ablası Gönül Çelik yerine biri kurgusal, diğeri gerçek iki kişinin geçirildiği öne sürüldü.

Davalıların avukatı Raziye Ünal ise, müvekkili Hatice K.'nın Ekmekçi'nin yerine "öldü" gösterildiği öne sürülen ve davacıların, "kurgusal çocuk" diye nitelendirdiği Neriman K.'yı Hastane ortamında doğurduğunu savundu.

Davacı aile fertlerinin Adalet Bakanlığı'nda görev yaptıklarını bilen Ekmekçi'nin avukatı Arslan, manipülasyon gerekçesiyle DNA öncesi delillerin toplanmasını, özellikle Gönül Çelik ile davacıların telefons bilgilerinin istenmesini istedi. Hakim Sebahattin Ali Erdem, 21 Ocak 2015'teki ilk duruşmada, rapor ardından delillerin toplanmasına karar verdi.

Aynı gün Ekmekçi ve davalılar Dursun K. ve Hatice K., Ankara Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nda DNA örneği verdi. DNA sonucu eşleşme çıkmadı. Ekmekçi örnekleri alan iki görevlinin "DNA Laboratuvarı Şahıstan Numune Alma Formu"na adlarını açıkça yazmadığı, imza yerine paraf attıkları belirtildi. Dilekçede, Dursun K.'nın "Bundan bir şey çıkmayacak ben Adalet Bakanlığı'nda çalışıyorum bir ihtiyacınız olursa" dediği iddia edildi.

Asıl soybağı davasına bakan Ankara 5. Aile Mahkemesi Hakimi Erdem ise, duruşmadan önce Ekmekçi'nin "deliller toplansın" dilekçelerini "hakkın kötüye kullanılması" olarak yorumladı. Ekmekçi ve avukatları, Erdem için de reddi hakim istedi. Duruşma, Haziran'a ertelendi.

Öyle birisi Türkiye'de yaşamıyor

Soybağını reddeden davalılar, "Hatice K. ile aynı tarihlerde doğum yapmış olabilecek bir kadının, müvekkilemin kişisel bilgilerini kullanmış olması ihtimalidir" dedi. Ancak bu savunma, davacının dilekçesiyle çelişti. Resmi kayıtlara göre Hatice K.'nın, 15 Ağustos 1979, 18 Ocak 1982 ve 25 Aralık 1983 tarihlerinde "Ziya" baba adı ile üç doğum yaptığı belirtilen dilekçede, Ekmekçi'nin doğduğu 18 Ocak 1982'de baba adı (Ziya), memleketi (Kars) yazılan Hatice K. ile aynı yaşta Hatice Çelik isimli bir kaydın daha bulunduğu, ancak Türkiye genelinde böyle birinin bulunmadığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber