PKK: Silahsızlanma kongresini toplamaya hazırız

Özgür Gündem gazetesine konuşan KCK eş başkanları Cemil Bayık ve Bese Hozat, hükümetin "Dolmabahçe mutabakatı"na dönmesi halinde silahsızlanma kongresini hemen toplayacaklarını söyledi.

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 19 Mayıs 2015 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK: Silahsızlanma kongresini toplamaya hazırız

KCK Eşbaşkanları Cemil Bayık ve Bese Hozat, çözüm sürecinin akıbetine ilişkin olarak, "Dolmabahçe deklarasyonundan sonra Erdoğan'ın tutumu ile diyalog süreci de kesildi" diyerek Öcalan'la yaklaşık iki aydır görüşme yapılmadığını açıkladı.

Cemil Bayık, Abdullah Öcalan'ın 28 Şubat'ta gerçekleşen Dolmabahçe'deki ortak basın açıklamasında silahsızlanma için PKK'ya yaptığı kongre toplama çağrısına ilişkin olarak, "Eğer Önder Apo'nun Dolmabahçe'de geliştirdiği mutabakatı esas alırlarsa, İzleme Heyeti Önder Apo ile görüşürse, parlamentoda çözüm için bir komisyon oluşursa, hakikatleri araştırma komisyonu çalışırsa biz böyle bir kongreyi toplamaya ve silahlı mücadeleyi sona erdirdiğimizi açıklamaya şimdi bile hazırız" dedi.

KCK Eşbaşkanları Cemil Bayık ve Bese Hozat, Özgür Gündem gazetesinin sorularını yanıtladı. "Türk ya da Erdoğan usulü Başkanlık rejimine karşı olduklarını" dile getiren Hozat ve Bayık, "Erdoğan'ın kafasındaki başkanlık sisteminin padişahlık sisteminden bile geri olduğunu" ifade ettiler.

Kandil' den dönen İmralı heyeti Diyarbakır' da açıklama yaptı

Heyette yeralan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken; "İmralı' da Öcalan' a tecrit uygulanıyor. Bu çözüm süreci açısından çok tehlikelidir. Hükümet diyalog kanallarını bilinçli olarak kapalı tutuyor. KCK süreç konusunda hükümetin pratik adım atması halinde bir günde silahsızlanma kongresini toplayabilecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber