Tombul: KESK adına biz konuşuruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2006 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, toplu görüşmelerde, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız'ın kamu çalışanları sendikaları heyetini kendisinin temsil ettiğini söylediğini ifade ederek, "KESK'i biz temsil ederiz, KESK adına biz konuşuruz" dedi.

Tombul, "insanca yaşanacak adil ücret ve toplu sözleşme" taleplerinin karşılanması için dün açlık grevine başlayan Yapı-Yol Sen üyelerini Bayındırlık ve İskan Bakanlığı önünde ziyaret etti.

İsmail Hakkı Tombul, burada yaptığı konuşmada, toplu görüşmelerin dün başladığını anımsattı. "Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir" diyen Tombul, bu yılki toplu görüşmelerin nasıl olacağının, geçen yılki toplu görüşmelerde mutabakat metninin imzalanmasıyla belirlendiğini söyledi.

Tombul, dünkü görüşmelerde, kamu çalışanları sendikaları heyetini Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız'ın kendisinin temsil ettiğine ilişkin sözlerini eleştirerek, bunu KESK ve Memur-Sen'in kabul etmediğini bildirdi. Tombul, "KESK'i, biz temsil ederiz, KESK adına biz konuşuruz" dedi.

İsmail Hakkı Tombul, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in dün gazetecilere, "yasa ve yönetmelik gereği kendisinin Kamu İşveren Kurulu Başkanı, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız'ın ise kamu çalışanlarının sendika ve konfederasyonlarından kurulu heyetin başkanı olduğunu ve bundan sonra basın açıklamasını birlikte yapmaya karar verdiklerini" söylediğine işaret ederek, Şahin ve hükümetin "sendikalar arasında taraf olduğunu" ileri sürdü.

Tombul, "Hükümet ve Türkiye Kamu-Sen kol kola açıklama yaptı. Başbakan Yardımcısının böyle bir tutum sergilemesini kınıyoruz" dedi.

Memurların enflasyondan kaynaklanan kayıplarının giderilmesi ve ekonomik büyümeden pay alabilmeleri için bu yılın birinci ve ikinci 6 aylarında yüzde 5'er zam talep ettiklerini belirten Tombul, yüzde 2.38 zammı kabul etmediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber