'Nükleer santral istemiyoruz' diye 20 bin mail yolladılar'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: - "Nükleer enerjiye ÇED raporu vereceğim günün öncesinde 'Nükleer santral istemiyoruz' diye 20 bin mail yolladılar. Bunlar Türkiye'nin büyümesini, küresel güç olmasını istemeyen kişiler"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2015 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Nükleer santral istemiyoruz' diye 20 bin mail yolladılar'

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, nükleer enerjiye ÇED raporu vereceği günün öncesinde, nükleer santrali istemeyenlerden 20 bin mail aldığını söyledi.

Güllüce, seçim çalışmaları kapsamında Ümraniye'deki Kars Ardahan Iğdır Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

Ziyaretinde, AK Parti iktidarında Ümraniye'de yapılan hizmetleri anlatan Güllüce, vatandaşlarla sohbet etti.

Güllüce, Türkiye'de nükleer santral kurulması gerektiğini belirterek, "Nükleer enerjiye ÇED raporu vereceğim günün öncesinde 'Nükleer santral istemiyoruz' diye 20 bin mail yolladılar. Bunlar Türkiye'nin büyümesini, küresel güç olmasını istemeyen kişiler. Türkiye'de hangi doğru iş yapılmaya başlanmışsa o işe karşı çıkılmış" diye konuştu.

Gelişmiş ülkelerin çoğunda nükleer santral bulunduğunu ifade eden Güllüce, İslam ülkelerinin neredeyse hiçbirinde nükleer santral bulunmadığına dikkati çekti.

Güllüce, AK Parti iktidarında Ümraniye'de yapılan hizmetleri anımsatarak, şunları kaydetti:

"Ümraniye'nin eski halini biliyorum. Hasan Bey'in belediye başkanı olmasından sonra gelişme çok hızlı oldu. Daha önceki dönemi iyi hatırlıyorsunuz. Dünyada hiçbir belediye başkanı, hiçbir partinin kıramayacağı bir rekor kırdı. Hiçbir parti beceremez. 38 tane vatandaşımızı çöpten öldürdüler. Hangi belediye başkanı becerebilir ki bunu? Hangi siyasi parti bu muhteşem başarıyı sağlayabilir ki? O günkü Ümraniye'nin hallerini hatırlamak bile istemiyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber