Çeşitli kuruluşların özelleştirilmesi sonucu sendikalara üye 3 bin 104 işçi işini kaybetti.

Haber Giriş : 26 Şubat 2004 07:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çeşitli kuruluşların özelleştirilmesi sonucu sendikalara üye 3 bin 104 işçi işini kaybetti.

En çok SEKA, Orüs ve çimento fabrikaları çalışanları işinden oldu.

Çeşitli kuruluşların özelleştirilmesi sonucu, Türk-İş'e bağlı 9 sendikaya üye toplam 3 bin 104 işçi işini kaybetti. Türk-İş'in yaptığı araştırmaya göre, özelleştirme uygulamalarının başladığı 1996 yılından 2003 yılı sonuna kadar geçen sürede POAŞ, PETLAS, Taksan, TZDK, Çimento Fabrikaları, Sümerbank Fabrikaları, Limanlar, ÇEAŞ, ORÜS, TURBAN ve SEKA işyerlerinin özelleştirilmesi nedeniyle toplam 3 bin 104 işçi işinden oldu.

Bu işyerlerinin özelleştirilmesi nedeniyle işini yitiren 3 bin 104 işçinin dışında, işten çıkarılan bir kısım işçiler başka kurumlarda yeniden istihdam edilirken, bir kısım işçi ise emekli oldu. Araştırmaya göre, özelleştirme nedeniyle en çok işten çıkarma SEKA, ORÜS, Sümerbank işyerleri ile Çimento fabrikalarında gerçekleşti.

Hükümetle görüşme yapılıyor
Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, yeniden iş bulamayan 3 bin 104 işçinin ortada bırakıldığını söyledi. Kılıç, sokakta kalan insanların mağduriyetinin giderilmesi için hükümet ile görüşmelerin sürdürüldüğünü kaydetti. Kılıç, Temmuz ayında hükümet ile toplu sözleşmeleri görüşmeleri çerçevesinde imzalanan "İstihdam Sözleşmesi" uyarınca hazırlanan yasa tasarısının Meclis'e sevk edildiğini, bu konuda gerekli titizliğin göstermesini beklediklerini belirtti.

Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber