THY, uçuş emniyeti konusundaki iddalara ateş püskürdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2006 19:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Yollari (THY), belirlenen tüm kurallara uygun hareket ettiklerini ve uçus emniyeti konusunda her türlü tedbiri aldiklarini bildirdi.

THY, Hava-Is'in gazetelerde yayimlanan 'Türkiye'deki uçucu ekiplerin uçus görev ve dinlenme sürelerine iliskin ulusal talimatin, bilimsel kriterlerden ve uluslararasi sinirlamalardan uzak oldugu' ileri sürülen ilaniyla ilgili bir açiklama yapti. Havayolu tasimaciliginin ulusal ve uluslararasi düzenleyici kurumlarin belirledigi kurallar çerçevesinde yapildigi ve uçus emniyeti dikkate alinarak hazirlanan kurallarla sürekli denetlenen bir sektör oldugu ileri sürülen açiklamada Türkiye'de uçus ekiplerinin uçus, görev ve dinlenme süreleriyle diger konulari Sivil Havacilik Genel Müdürlügü'nün düzenli ve siki bir sekilde izledigi ve denetledigi belirtildi. Açiklamada, bir havayolu sirketinin bu kurallara aykiri hareket etmesinin söz konusu olmadiginin alti çizildi.

'Uçus emniyeti'nin havayolu tasimaciliginda en önemli unsuru oldugu belirtilen açiklamada, THY'nin de gerek çalisanlarinin gerek yolcularinin güvenligini en üst düzeyde gözettigi, uçus emniyetinden asla taviz vermeyecek bir yaklasim sergiledigi vurgulandi. Açiklama söyle denildi:

'Ilan, genel olarak havacilik sektörüne, havayolu sirketlerine, ilgili düzenleyici kamu otoritelerine ve turizm aktivitesi nedeniyle yogun sezon geçiren ülkemize zarar verici mahiyettedir.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber