Kılıçdaroğlu: Mursi gibi suç işlediler korkuyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Yurt Gazetesi'ne verdiği demeçte "Mursi gibi suç işlediler, korkuyorlar" ifadelerini kullanması tepki çekti. Kılıçdaroğlu röportajında, "Sonlarının Mursi gibi olmasından korkuyorlar.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 21 Mayıs 2015 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: Mursi gibi suç işlediler korkuyorlar

Alev Dönmez

İdam olmayacak, güvenceleri benim" demişti. Bu sözler Erdoğan'a yönelik tehdit olarak değerlendirildi. Açıklamanın Hürriyet Gazetesi'nin Mursi için attığı "Yüzde 52 ile İdam" manşeti sonrasına denk gelmesi de dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, önceki gün Hürriyet Gazetesi'ne verdiği demeçte ise MİT TIR'larına yapılan operasyon kasetlerini izlediğini itiraf etmiş ancak görüntüleri kimden aldığını açıklamamıştı.

CHP'nin çizgisine uygun

Stratejik Düşünce Enstitüsü İç Politika ve Demokratikleşme Programı Koordinatörü Dr. Murat Yılmaz, Kılıçdaroğlu'nun siyaset yerine hafiyelik peşinde koştuğunu belirterek, "Hafiyelik peşinde koştukça da ister istemez hafiyelikle uğraşan gruplarla karşılaşıyor ve işbirliği yapıyor. Bu Ergenekon ya da paralel yapı olabilir. Bu daha önce 27 Mayıs sonrasındaki CHP'nin genel çizgisine uygun. Mursi ve Erdoğan'ı bağdaştırması tehdittir. İnönü'nün Menderes için 'onları ben bile kurtaramam' demesinin 'Onları bu sefer kurtarabiliriz' versiyonu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber