Milletvekili adını kullanarak dolandırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uşak Milletvekili Ahmet Çağlayan'ın adını kullanan bir kişi, işe yerleştirme karşılığı iki kişiyi dolandırdı.

Uşak'ta şoförlük yapan Osman Altın ve çiftçi Halil Altın adlı kişiler, emniyete giderek dolandırıldıklarını ileri sürerek, şikayetçi oldular.

Emniyette ifade veren Halil Altın, kendisini Uşak Milletvekili Ahmet Çağlayan olarak tanıtan bir kişinin cep telefonu ile arayarak, TEDAŞ'a adam alınacağını, kendisinin 3 kontenjanı bulunduğunu ve adam başı 2 bin YTL ile Ankara'ya gelmelerini istediğini söyledi. Bunun üzerine aralarında para toplayarak amcası Osman Altın ile birlikte Ankara'ya geldiklerini belirten Halil Altın, kendisini milletvekili olarak tanıtan kişinin tekrar telefonla aradığını, ?İşlerim çok ben gelemiyorum, size birini gönderiyorum evrakları ve parayı ona verin? dediğini kaydetti.

Bunun üzerine, Hazine Dış Ticaret Müsteşarlığı önünde buluştukları kişiye 6 bin YTL ve evrakları verdiklerini belirten Halil Altın, daha sonra kendilerini arayan kişinin Milletvekili Ahmet Çağlayan olmadığını anladıklarını bildirdi.

Kendisinden para ve evrakları alan kişinin fotoğrafını gizlice çekerek polise veren Halil Altın, amcası ile birlikte şikayetçi oldu dolandırıcının yakalanmasını istedi.

Emniyet yetkilileri, dolandırıcının çekilen fotoğrafı ve telefon numarasından faydalanarak kimliğinin tespit edilmesine çalışıldığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber