Ameliyatta gazlı bez unutuldu, beyin kanserine yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2006 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KÜÇÜK KEREM ANNESİNİN DOKTORU OLDU

Adana'da geçirdiği fıtık ameliyatı sonrası unutulan gazlı bez yüzünden beyin kanserine yakalanan kadın, kocası tarafından terk edilince 2 çocuğuyla perişan oldu. Hastalığı nedeniyle yardıma muhtaç yaşayan kadının, günde 3 kez vurulması gereken iğnelerini ise 6 yaşındaki oğlu yapıyor.

9 yıl önce Adana Numune Hastanesi'nde fıtık ameliyatı olan Saime Okurlar'ın (40) hayatı, doktorların ameliyat bölgesinde gazlı bez unutmasıyla karardı. Maddi imkansızlıklar yüzünden 5 yıl boyunca gazlı bezi aldıramayan Okurlar, bu süre içinde de hamile kaldı. Oğlu Kerem'i dünyaya getirdikten sonra vücudunda iltihaba yol açan gazlı bezi, akrabalarının yaptığı yardımla aldırdığını belirten Okurlar, 5 yıldır taşıdığı gazlı bezden kurtulduktan sonra derdinin daha da büyüdüğünü söyledi. Ameliyat sırasında unutulan gazlı bez yüzünden vücudunu kaplayan iltihaptan beyin kanserine yakalandığını anlatan Okurlar, şunları söyledi:

"Kansere yakalandıktan sonra eşim de en zor günümde çocuklarım Kürşat ile Kerem'i bırakıp 3 yıl önce evi terk etti. Çocuklarımla parasız ve yapayalnız ortada kaldım. Hastalığımdan dolayı ev işlerini dahi yapamaz hale geldim. Bize en büyük desteği komşularımız verdi. Yeşil kartımın günü doldu. Ayağa dahi kalkamadığım için yeşil kartımın vizesini yaptıramadım. Bu nedenle hastaneye de gidemiyorum. 6 ayda bir verilen iğnelerim de bitmek üzere."

10 yaşındaki oğlu Kürşat'ın okula gittiğini, bu yüzden kendisine en büyük desteği 6 yaşındaki oğlu Kerem'in verdiğini belirten Okurlar, "Ameliyat sonrası hamile kaldığım oğlum, benim elim ayağım oldu. Evden çıkamadığım için oğlum Kerem'e iğne yapmayı öğrettik. Kerem 1 yıldır iğnelerimi yapıyor. Benim enjektörü tutacak gücüm bile yok" dedi.

Kerem ise annesinin iyileşmesi için elinden geleni yapacağını söyleyerek, "Paramız olmadığı için annem doktora gidemiyor. Bu yüzden annemin iğnelerini ben yapıyorum. Annem iyileşsin, tekrar ayağa kalksın başka bir şey istemiyorum. Yeter ki, annem iyileşsin" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber