Doğum günü pastası, şehit haberini getiren askerlere nasip oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2006 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun önceki gün Aksaray'daki evlerine ziyaretinde "Ağabeyim cennetten elbise getirecek" diyerek yürekleri burkan Şehit Er Orhan Koçak'ın kız kardeşi 6 yaşındaki Gülben'in, ağabeyini kendisinin doğum gününde kaybettiği öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 6 Haziranda teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Orhan Koçak'ın

Aksaray'daki evinde, aynı gün küçük kız kardeşi Gülben'in doğum günü heyecanı yaşanıyordu.

Koçak ailesi, 6 yaşına basan küçük kızları Gülben'in doğum gününü kutlamaya hazırlanırken, askeri yetkililerin verdiği acı haberle büyük bir şok yaşadı.

Oğlunun acısını her gün, her an içinde hissettiğini belirten Şehit Er Orhan Koçak'ın babası Hüseyin Koçak, acıyla hatırladıkları 6 Haziran gününü şöyle anlattı:

"O gün kızımız Gülben'in doğum günüydü. Doğum günü pastası hazırlanmıştı. Kutlama nedeniyle sevinç yaşadığımız 6 Haziranda oğlumun şehit olduğu haberini aldık. Aile olarak büyük şok yaşadık.

Kızımın doğum günü pastasını eve oğlumun şehit olduğu haberini getiren askerlere ikram ettik." Koçak, oğlunun son görev yerine gitmeden önce nişancı olarak seçildiğini ve yaptıkları son telefon görüşmesinde kendisine, "Baba nişancı oldum, çok mutluyum" dediğini anlattı.

"AĞABEYİM DE GETİRİNCE 2 ELBİSEM OLACAK"

Önceki gün Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun evlerine yaptığı ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını belirten Koçak, Bakan Çubukçu'nun kızı Gülben'e elbise almasının da büyük anlamı olduğunu, küçük kızının Bakan Çubukçu'nun ziyaretinin ardından, "Şimdi bir elbisem oldu. Ağabeyim de elbise getirince 2 tane elbisem olacak" dediğini söyledi.

Baba Koçak, Gülben'in ağabeyine çok büyük özlem duyduğunu, ağabeyinin kendisine hediye getireceği ümidinin kaybolmaması için Gülben'e aldığı ayakkabıyı başkasıyla eve göndererek, "Kızım bu ayakkabıları ağabeyin göndermiş" dediğini anlattı.

Bir evladını bu vatana şehit verdiği için gurur duyduğunu, ancak acısının da içinde bir kor olduğunu söyleyen Koçak, "Televizyon seyretmiyorum. Çünkü, şehit haberlerini görünce oğlumun acısını bütün bedenimde tekrar hissediyorum. Allah bütün şehit ailelerine yardım etsin, sabır versin. Çok zor bir durum" diye konuştu.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, şehit olan Orhan Koçak'ın Aksaray'daki ailesine başsağlığı ziyaretinde bulunduğu sırada, kız kardeşi Gülben'in şehit olmadan önce ağabeyinden elbise sözü aldığını öğrenmiş, cennette olduğu söylenen ağabeyinden elbise bekleyen küçük çocuğa giysi hediye etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber